X
GoldRepublic
View

Genoeg over goud, waar gaat de zilverprijs heen?

7 september 2016

Iedereen heeft in voorgaande artikelen kunnen lezen wat mijn mening over goud is. Op korte termijn blijf ik, ondanks de rally begin dit jaar, voorzichtig. Op middellange termijn blijf ik extreem ‘bullish’. Dat werpt natuurlijkerwijs de volgende vraag op: hoe staat het kleine broertje van goud ervoor? Gaat dat zilver, dat ‘goud voor de armen’, het beter doen dan goud? Waar gaat de zilverprijs heen?

... »

Olav Dirkmaat

Waarom is de goudprijs geen $2.000/oz?

2 september 2016

Een artikel in de Financial Times over goud bracht me aan het denken. Goud is tot nu toe een van de beste beleggingen in 2016. De goudprijs in euro´s staat vandaag precies 20% hoger dan aan het begin van het jaar. Maar de goudprijs staat nog steeds flink onder het hoogste punt dat bereikt werd in september 2011, toen de goudprijs voor even $1.921,15 dollar per troy ounce noteerde. De werkelijke vraag is dus: waarom staat de goudprijs zo laag?

... »

Olav Dirkmaat

Na het Jackson Hole-weekend

30 augustus 2016

We gaan de rente verhogen maar we weten niet wanneer. Dat is, kort samengevat, de boodschap die de Amerikaanse centrale bankiers voor de buitenwereld hadden tijdens dé bijeenkomst in de wereld van de centrale banken, de jaarlijkse conferentie in het Amerikaanse stadje Jackson Hole. 

... »

Edin Mujagić

Oeps! Hoe negatieve rentes juist tot hogere rentes leiden

26 augustus 2016

Vol overtuiging nam de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi de beslissing om de rente negatief te maken. Met nog vollere overtuiging verlaagde diezelfde Mario Draghi de rente zelfs tot -0,4%. Overmoed? Het antwoord is ja, als we zien hoe het Europese monetair beleid van negatieve rentes een aantal onvoorziene gevolgen heeft.

... »

Olav Dirkmaat

1 | ... | 109 | 110 | 111 | ... | 170