X
GoldRepublic
View

Auteurs

Olav Dirkmaat

Olav Dirkmaat is professor economie aan de Universiteit Francisco Marroquín in Guatemala en vertaler van het meesterwerk Human Action van Oostenrijks econoom Ludwig von Mises naar het Nederlands (‘Het menselijk handelen’). Eerder was hij werkzaam bij zowel GoldRepublic als Nxchange. Hij heeft een PhD in economie van de Rey Juan Carlos Universiteit in Spanje.

Klik hier om alle artikelen van Olav Dirkmaat te zien

Nadine Smeding

Nadine was van 2011 tot 2014 werkzaam bij GoldRepublic en gaf wekelijks haar visie op de markt. Tegenwoordig is zij ondernemer en mede-oprichter van Ontwerpjedroomtaart.nl.

Klik hier om alle artikelen van Nadine Smeding te zien

Marleen Evertsz

Marleen Evertsz is mede-oprichter van GoldRepublic. Ze publiceert regelmatig voor De Financiële Telegraaf en is bekend van BNR Nieuwsradio, Het Financieele Dagblad (FD) en de Quote, die haar recent een van hun 'favoriete powervrouwen' noemde.

Klik hier om alle artikelen van Marleen Evertsz te zien

Dion Reijnders

Dion heeft een master in Financial Economics van de Universiteit Maastricht. Onder begeleiding van Lex Hoogduin werkt hij als buiten-promovendus aan de Rijksuniversiteit Groningen aan een proefschrift over de theoretische verklaring van rente. Ook is hij (mede-)vertaler van het economische meesterwerk 'Het menselijk handelen' van Ludwig von Mises.

Klik hier om alle artikelen van Dion Reijnders te zien

Edin Mujagić

Edin Mujagić is macro-econoom, monetair econoom en publicist. Hij is auteur van het boek 'Geldmoord: hoe de centrale banken ons geld vernietigen' (2012) en heeft onder meer gewerkt als redacteur economie bij het zakenweekblad FEM Business.

Klik hier om alle artikelen van Edin Mujagić te zien

Willem Middelkoop

Willem Middelkoop is auteur van De Big Reset en oprichter van het Commodity Discovery Fonds. Tot en met 2008 was hij beurscommentator bij RTLZ.

Klik hier om alle artikelen van Willem Middelkoop te zien

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit van Twente en behaalde zijn master in Financieel Management met een onderzoek naar de resultaten van value investing op de Nederlandse aandelenmarkt. Na de financiële crisis in 2008 is hij zich steeds meer gaan verdiepen in het geldsysteem en zo ook in goud en zilver.

Klik hier om alle artikelen van Frank Knopers te zien

Rowen Buis

Rowen is sinds 2021 werkzaam bij GoldRepublic. Hij is begonnen als accountmanager en is nu affiliate manager. Met een achtergrond in economie en beleggen houdt Rowen zich dagelijks bezig met fundamentele , gedrags- en technische analyses van edelmetalen, aandelen en cryptocurrencies. In 2018 raakte hij voor het eerst in aanraking met goud, en sindsdien is zijn liefde voor het glanzende edelmetaal alleen maar groter geworden.

Klik hier om alle artikelen van Rowen Buis te zien

Bart Brands

Bart Brands (1982) is veiligheidskundige, certified security intelligence professional en anti-terreur deskundige met een passie voor edelmetalen. Tijdens de kredietcrisis is Bart zich steeds verder gaan verdiepen in edelmetalen. Met die ruime ervaring is Bart sinds begin 2019 werkzaam bij GoldRepublic als edelmetaal specialist.

Klik hier om alle artikelen van Bart Brands te zien

Nienke Norden

Nienke Norden, Marketing en Communicatie bij GoldRepublic

Klik hier om alle artikelen van Nienke Norden te zien

GeoTrendlines

Auteurs van het boek 'Van Goud tot Bitcoin!' In deze tijd van grote financiële, maatschappelijke en geopolitieke veranderingen duizelt het velen. Jongeren kunnen amper een huis kopen en hebben geen zekerheid over hun toekomst, ouderen maken zich zorgen over hun spaargeld. De kloof tussen rijk en arm groeit en steeds meer mensen verliezen het vertrouwen in het geldsysteem. Het huidige kantelpunt is niet uniek. Verre van. In dit boek leest u over soortgelijke situaties, over de ondergang van wereldmachten en hun valuta. Dat begon vaak wanneer goud als solide basis van het monetaire systeem werd verlaten. De laatste decennia hebben we het goud ingeruild voor staatsleningen. Een systeem gebaseerd op schuld dus. Onwaarschijnlijk, maar waar. We beschrijven de opmars van de eurodollar markt sinds de jaren ‘60 en de schaduwbankensector vanaf de jaren ‘90 van de vorige eeuw: onzichtbaar, maar opeens overweldigend aanwezig. Zij verzwakten de rol van centrale banken, maar versterkten de globalisering en de enorme schuldenopbouw. Ze veroorzaakten ook een aaneenschakeling van financiële bubbels. We vertrouwen dat dit systeem blijft functioneren, maar we dansen op een vulkaan.

Klik hier om alle artikelen van GeoTrendlines te zien

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang automatisch de scherpste analyses en het allerlaatste nieuws

AFM

GoldRepublic heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM),
onder registratienummer 12020650