X
GoldRepublic
View

Goud vs Bitcoin

29 februari 2024

Op dit moment staat 1 kilogram goud gelijk aan 1,048 Bitcoin. Een daling van deze verhouding zou kunnen betekenen dat het voor Bitcoin bezitters aantrekkelijker wordt om hun digitale valuta in te wisselen voor goud, aangezien goud, uitgedrukt in Bitcoin, goedkoper wordt.
Bij GoldRepublic merken we dat een deel van onze klanten geleidelijk hun winsten vanuit cryptocurrency, voornamelijk Bitcoin, inruilen voor goud om hun portefeuille te balanceren.
De situatie op de fysieke zilvermarkt... »

Rowen Buis

Bankencrisis laait op

22 februari 2024

Bij de grootste Amerikaanse banken hebben slechte leningen voor commercieel vastgoed de verliesreserves overschreden, voornamelijk door een sterke toename van achterstallige betalingen voor kantoren, winkelcentra en andere eigendommen.
Vergelijking periode 2005-2006 met 2023: Banken failliet & gerealiseerde verliezen
De bankencrisis biedt mogelijk kansen voor edelmetalen... »

Rowen Buis

De VS heeft weinig keus...

15 februari 2024

Op 13 februari kwam naar voren dat het inflatiepercentage in de VS voor januari 3,1% bedroeg, iets hoger dan de verwachte 2,9%.
Bitcoin heeft zojuist de $52.000 dollar aangetikt en heeft nu een totale market cap (marktkapitalisatie) van 1 biljoen dollar!
Duitsland heeft Japan ingehaald als... »

Rowen Buis

Déjà vu Bankencrisis 2023

8 februari 2024

Aozora Bank Ltd., de op vijftiende na grootste bank van Japan qua marktwaarde, heeft beleggers verrast met een aankondiging van een verwacht nettoverlies van $191 miljoen.
Kredietbeoordelaar Moody’s heeft inmiddels de kredietstatus van de New York Community Bank verlaagd naar ‘junk’ - wat een hoog risico op faillissement schetst.
De problemen op de Amerikaanse commerciële vastgoedmarkt - die reeds banken in New York en Japan hebben getroffen - hebben deze week Europa bereikt, met toenemende zorgen over bredere besmettingsgevaren.

... »

Rowen Buis

1 | 2