X
GoldRepublic
View

Onze missie is om beleggen in fysiek edelmetaal toegankelijk te maken voor iedere belegger, van groot tot klein

Marleen
Evertsz

Chief Executive Officer / Partner

Marleen Evertsz is mede-oprichter en chief executive officer bij GoldRepublic. Voorheen was zij managing director bij handelshuis Optiver, waar zij de verantwoordelijkheid over alle Amerikaanse activiteiten en ruim 150 optiehandelaren droeg. Nadat zij terugkeerde naar Nederland, ontdekte ze pas hoe moeilijk beleggen in fysiek edelmetaal was. Al snel zag GoldRepublic het levenslicht. Haar passie en ondernemersgeest worden inmiddels ook elders opgemerkt. Zo noemde de Quote haar onlangs een van hun 'favoriete powervrouwen'.

Alex
Butter

Chief Technical Officer

Alex Butter is chief technical officer bij GoldRepublic. Hij heeft een vlekkeloze staat van dienst in het leiden van grootschalige IT-projecten. Hij werkte voorheen bij onder meer Staalbankiers en heeft ruime ervaring in de financiële sector. Hij is verantwoordelijk voor het online handelsplatform van GoldRepublic, dat een succes is gebleken en inmiddels aan meerdere grote buitenlandse partijen wordt gelicenseerd.

Joris
Juriaan de Vor

Chief Operating Officer

Joris de Vor is Directeur Operationele Zaken bij GoldRepublic. Hij begon zijn carrière in de financiële sector als een Investment associate bij een grote Amerikaanse vermogensbeheerder in Londen, waarbij hij zich opwerkte tot het senior management. In zijn huidige functie bij GoldRepublic is hij verantwoordelijk voor het implementeren van bedrijfsstrategieën om de groei van het bedrijf te stimuleren. Daarnaast werkt hij nauw samen met de toezichthouder om de hoogste normen van kwaliteit te handhaven binnen GoldRepublic.

Bart
Brands

Edelmetaal specialist

Bart Brands is de Edelmetaal specialist bij GoldRepublic. Hij is Security Intelligence Professional en Veiligheidsexpert met een onmetelijke passie voor goud en zilver. Bart was voor zijn functie bij GoldRepublic de oprichter en voorzitter van de European Blockchain Foundation en zijn eigen adviesbureau '82ADVISE. Inmiddels is hij het gezicht van GoldRepublic en informeert klanten maar ook de pers en andere partijen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van edelmetaal en het meest recente (macro)economische nieuws.

Nick
Finson

Directeur

Nick Finson vervult de rol van directeur bij GoldRepublic sinds januari 2022. Hij kwam binnen bij het bedrijf als Head of Operations in 2019. Naast zijn focus op de strategie en logistiek, is Nick verantwoordelijk voor de edelmetaalhandel, het customer support team en de zakelijke relaties. Voordat Nick werkzaam was bij GoldRepublic, werkte hij bij o.a. Rabobank en ABN AMRO MeesPierson. Nick Finson behaalde zijn Finance Masterdiploma aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Piet
Klaver

Raad van Advies

Piet Klaver stond van 1998 tot 2006 aan het roer van het grootste niet-beursgenoteerde familiebedrijf van Nederland, SHV Holdings. Daarnaast was hij lid van de raad van commissarissen van onder meer PostNL, ING, Dura Vermeer en Blokker. Tegenwoordig is hij veehouder in de kop van Noord-Holland.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang automatisch de scherpste analyses en het allerlaatste nieuws

AFM

GoldRepublic heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM),
onder registratienummer 12020650