Aanhoudende onzekerheid op de financiële markt en de bescherming door edelmetalen

18 oktober 2019

Na het bezoek van GoldRepublic aan DFT in maart dit jaar schuift GoldRepublic opnieuw aan om terug te kijken en vooruit te blikken.... »

Bart Brands

Manieren om in edelmetaal te investeren en overwegingen om mee te nemen in een besluit

18 oktober 2019

Zoals de accounthouders van GoldRepublic goed weten zijn wij ook telefonisch uitstekend bereikbaar met een servicedesk die op werkdagen tijdens kantooruren door een aantal goed geïnformeerde collega’s wordt bemand. Bij GoldRepublic proberen we, naast het verlenen van persoonlijke service, ook trends te identificeren. Wanneer een specifieke vraag of een onderwerp een aantal keren de revue passeert wordt deze geagendeerd en besproken om het streven naar maximale service en transparantie... »

Bart Brands

Tastbaar en historisch bewezen. Sparen in edelmetaal voor minderjarige (klein)kinderen.

4 oktober 2019

Wie van plan is om (klein)kinderen een goede start te geven wanneer zij volwassen worden, kan bij GoldRepublic sparen of investeren voor een minderjarige. Met een minoraccount van GoldRepublic beheert u eenvoudige het account van een minderjarige en kunt u sparen en / of investeren in fysiek... »

Bart Brands

Wat komt er eerder, een ECB-renteverhoging of totale zonsverduistering in Europa in 2026?

16 september 2019

Een Europese Lehman-moment. Deflatie- c.q. recessiegevaar. Financiële instabiliteit. Italië dat op het punt staat faillissement aan te vragen. Dat zouden de redenen zijn op basis waarvan ik het besluit van het bestuur van de ECB van donderdag 12 september nog zou kunnen begrijpen. De bank besloot de depositorente te verlagen van -0,4 naar -0,5 procent. Daarnaast begint de ECB per 1 november – de eerste werkdag van de nieuwe president Christine Lagarde – met een nieuwe ronde van quantitative easing (QE) á 20 miljard euro per maand. Depositorente is de rente die de ECB betaalt aan commerciële banken over hun tegoeden bij de ECB. Nu de rente negatief is, krijgt de ECB dus geld van de commerciële banken, wat hun winstgevendheid raakt. Om dat euvel te verhelpen besloot de ECB een

... »

Edin Mujagić

1 | 2 | ... | 111

“Tien dingen die u moet weten
alvorens u belegt in goud”

Meld u nu aan voor onze wekelijkse
nieuwsbrief en ontvang gratis het
exclusieve rapport over het beleggen
in goud.