De centrale bank drukt geld, schept inflatie en de goudprijs stijgt, toch?

18 oktober 2018

Althans, dat is de theorie van menig belegger in goud. De centrale bank drukt geld, de inflatie neemt toe, en de goudprijs – als inflatiehedge bij uitstek – stijgt eveneens. Deze logica klinkt heel simpel, maar is helaas vals. Wat is het echte verhaal?

... »

Olav Dirkmaat

Goud op weg terug omhoog?

12 oktober 2018

De goudprijs veerde behoorlijk nadat de aandelenkoersen wereldwijd eerder deze week hard onderuit gingen. Zitten er meer dalingen in het verschiet, en dus nieuwe sprongen omhoog in de goudprijs, voor de komende tijd?

... »

Edin Mujagić

Beurs daalt 5 procent: wat gebeurt er?

12 oktober 2018

De Amerikaanse Dow Jones-index gleed afgelopen dinsdag hard onderuit. Uiteindelijk staat de beurs ongeveer 5 procent lager dan aan het begin van oktober. Goud, in reactie op deze beursval, steeg met meer dan 2 procent tot boven de $1.200 dollar per troy ounce. Wat is er aan de hand?

... »

Olav Dirkmaat

Fed te optimistisch over komende jaren

2 oktober 2018

Nog 5 keer tussen nu en de Kerst van 2020 waarvan nog 4 keer voor de Kerst van 2019. Zo luiden de renteplannen van de Fed. Waarom? Omdat de economische situatie erop vraagt. 

Het mag vreemd geklonken hebben voor velen, zeker met de overweldigende aandacht voor het tienjarig jubileum van Lehman Brothers en allerlei doemverhalen die de ronde deden, maar de Fed-voorzitter Jerome Powell zat er niet echt naast toen hij tijdens de persconferentie eerder deze week sprak over ‘uitstekende tijden’ voor de Amerikaanse economie. Die groeit hard, de inflatie is niet hoog en de rentes laag. Het vooruitzicht op die renteverhogingen en hoge economische groei met inflatie die zeker niet te hoog is, is normaal gesproken een omgeving waar edelmetalen niet blij van worden. Het verbaast dan ook niet

... »

Edin Mujagić

1 | 2 | ... | 98

“Tien dingen die u moet weten
alvorens u belegt in goud”

Meld u nu aan voor onze wekelijkse
nieuwsbrief en ontvang gratis het
exclusieve rapport over het beleggen
in goud.