Houdbaar convergeren: dé woorden uit Frankfurt voor 2016 in mijn ogen

24 oktober 2016

Het was een alles behalve spannend, om niet te zeggen saaie vergadering van de ECB afgelopen donderdag. Dat is ongeveer de teneur van de analyses over de ECB-vergadering van vorige week. In mijn ogen is dat geen juiste weergave van de bijeenkomst. En wel om twee woorden uit de, voor de rest inderdaad oersaaie, persverklaring die na afloop werd verspreid. 

... »

Edin Mujagic

Kerstcadeau van de Fed: een renteverhoging

21 oktober 2016

Het scheelde niet veel of het rentecomité van de Fed had in september de rente verhoogd. Van de tien leden ervan, waren er drie die daarvoor ijverden. En van de overige zeven die hadden gestemd om de rente ongewijzigd te houden, waren er één of twee die net zo goed voor een renteverhoging hadden kunnen stemmen. Zoals ik al zei, het scheelde inderdaad niet veel.... »

Edin Mujagic

De uitspraak van Trump waar niemand aandacht aan besteedt

20 oktober 2016

Gisteravond was het weer zo ver. De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump ging het gevecht aan met Hillary Clinton in hun derde televisiedebat. Hillary Clinton is met haar getrainde glimlach en haar manipulatie achter de schermen de perfecte politicus; Donald Trump is de excentrieke

... »

Olav Dirkmaat

10 schrikbarende grafieken

14 oktober 2016

Deze week een visuele aanpak. Ik heb hier een verzameling van tien grafieken voor u die u aan het denken kunnen zetten. We leven in uitzonderlijke tijden: nog nooit hadden centrale banken zoveel invloed op onze levens. Veel spaarders, investeerders en pensioenbijdragers hebben een luchtkasteel. En deze grafieken laten zien waarom. Hieronder 10 opzienbarende statistieken. Klik op de grafieken voor een grotere versie.

... »

Olav Dirkmaat

1 | 2 | ... | 63

Dit heeft niemand door en heeft enorme gevolgen

Meld u nu aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang gratis het exclusieve rapport:

“10 dingen die u MOET weten over goud”