Spaarrente nadert 0 procent

12 augustus 2019

ING verlaagt de spaarrente deze week van 0,03 procent naar 0,02 procent. ABN Amro zette die stap vorige maand al en het is te verwachten dat de derde grote Nederlandse bank snel zal volgen. Na een pauze lijkt de weg naar 0 procent spaarrente hervat te zijn, zo niet lager. De topman van ING sloot in een recent interview namelijk niet uit dat de spaarrente voor álle klanten op termijn negatief kan worden. Dit omdat de Europese Centrale Bank (ECB) van plan is de beleidsrentes verder te kortwieken.... »

Edin Mujagić

Dollar verslaat overige munten, maar goud verslaat de dollar

9 augustus 2019

Koning dollar is de afgelopen twaalf maanden onttroond door goud, dat inmiddels met 25% steeg in een jaar tijd. Afgelopen week werd de week van de dollar genoemd: de meeste valuta’s daalden ten opzichte van de Amerikaanse munt. Dit leidde er zelfs toe dat president Trump en zijn administratie de Chinezen nu betichten van “wisselkoersmanipulatie”.

Wat er ook aan de hand mag zijn, de prestaties van de dollar verbleken bij de prestaties van goud. Dit was niet de week van de dollar, maar de

... »

Olav Dirkmaat

Centrale banken kopen enorme hoeveelheden goud en verlagen tegelijk de rente. Goud reageert goed.

2 augustus 2019

Deze week werd bekend dat er het eerste half jaar, na het recordjaar van 2018, weer meer goud is aangekocht door centrale banken en 2019 een recordjaar lijkt te gaan worden voor de aankoop van goud als reserve. Met recordaankopen goud en verlagingen van de rentes door centrale banken, lijken ze

... »

Bart Brands

ECB kiest voor uitstel. Maar uitstel is geen afstel.

26 juli 2019

Er lijkt zich een beeld van de toepassing van Modern Monetary Theory te schetsen bij niet alleen de Federal Reserve in de VS maar nog meer bij de Europese Centrale Bank. Deze week in de nieuwsbrief waarom uitstel geen afstel is en wat dit kan betekenen voor uw spaargeld en de prijs van edelmetalen. 

... »

Bart Brands

1 | 2 | ... | 109

“Tien dingen die u moet weten
alvorens u belegt in goud”

Meld u nu aan voor onze wekelijkse
nieuwsbrief en ontvang gratis het
exclusieve rapport over het beleggen
in goud.