Gedrag goudprijs leidt tot een belangrijke conclusie

16 augustus 2018

Turkije heeft te maken met een regelrechte valutacrisis. Zo mag je wel een waardedaling van de Turkse lira met ongeveer 30 procent tegenover de Amerikaanse dollar en de euro in slechts enkele maanden tijd gerust noemen. Dat zorgt voor steeds meer problemen in dat land. ... »

Edin Mujagić

Dollarconfiscaties door Amerikaanse overheid voorteken van grotere lust naar goud

10 augustus 2018

Terwijl de goudprijs hard richting de $1200 dollar per troy ounce neigt, duwt de Amerikaanse overheid centrale banken juist weg van de dollar en naar goud en andere deviezen. Iran was een eerder slachtoffer van deze confiscatiedrift van de Amerikaanse overheid. En Rusland wil absoluut niet de volgende zijn. Zeker na de laatste ronde aan Amerikaanse sancties.

... »

Olav Dirkmaat

ECB rente: ook in 2020 op 0 procent?

3 augustus 2018

De verwachtingen over hoe spannend en informatief de vergadering van het bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) van donderdag 26 juli zou zijn, waren heel laag. Vorige keer dat het bestuur van de bank bij elkaar was, kreeg de markt belangrijke informatie mee, dus vergde het nogal wat

... »

Edin Mujagić

Fed-beleid edelmetalenonvriendelijk....voorlopig

3 augustus 2018

Centrale bankiers zijn net slagroom; hoe harder je klopt, des te stijver ze worden. Zo omschreef ooit onze landgenoot Wim Duisenberg, president van De Nederlandsche Bank en de eerste topman van de Europese Centrale Bank (ECB), centrale bankiers. Aan die uitspraak moest ik denken toen de Fed gisteren de uitkomsten van zijn tweedaagse vergadering bekend maakte.

De bank liet de officiële rente ongewijzigd, in de bandbreedte 1,75 – 2 procent. Tenzij er een wonder gebeurt, zal het rentecomité wanneer het weer bij elkaar komt in september, besluiten die bandbreedte te verhogen naar 2,00 – 2,25 procent.

Met dat besluit zullen we, uit een omgeving waarin duidelijk te zien is wat de Fed zal doen, treden in een omgeving waar dichte mist het zicht belemmert op antwoorden op de vragen zoals

... »

Edin Mujagić

1 | 2 | ... | 98

“Tien dingen die u moet weten
alvorens u belegt in goud”

Meld u nu aan voor onze wekelijkse
nieuwsbrief en ontvang gratis het
exclusieve rapport over het beleggen
in goud.