De wereldwijde CapEx-crisis

20 november 2017

CapEx staat kortweg voor capital expenditures: de investeringen in vaste activa. Deze investeringen in vaste activa zijn grotendeels verantwoordelijk voor de economische groei en als zodanig voor de toename in reële lonen. Maar de economische groei is niet wat het geweest is. Sinds de crisis van 2008, ligt de economische groei historisch gezien flink beneden peil. Hoe komt dat? Door de wereldwijde CapEx-crisis. Leest u mee?

... »

Olav Dirkmaat

Gaat Bitcoin aan haar eigen succes ten onder?

15 november 2017

De populariteit van Bitcoin heeft dit jaar een grote vlucht genomen en aan de prijsontwikkeling te zien zijn de verwachtingen van deze virtuele munt bijzonder hoog. Men ziet in de virtuele munt een alternatief betaalmiddel, dat zonder tussenkomst van banken verhandeld kan worden en dat net als goud een relatief schaars goed is. Maar kan deze virtuele munt, die op het moment van schrijven $7.225 waard is, die hoge verwachtingen wel waarmaken?

De meeste nadelen van Bitcoin zijn algemeen

... »

Frank Knopers

Wat de mysterieuze TARGET2-schulden van Italië en Spanje aan Nederland (en Duitsland) betekenen

11 november 2017

Wat veel mensen niet weten, is dat het bancair systeem in de Eurozone uniek is. Uniek in de zin dat sinds de invoering van de euro de nationale centrale banken bleven bestaan en niet opgeheven werden. Zo kennen we vandaag de dag nog steeds De Nederlandsche Bank, de Bundesbank en alle andere

... »

Olav Dirkmaat

Trump kiest Powell voor de Fed en kiest weg van minste weerstand

3 november 2017

De aap is uit de mouw: Amerikaans president Donald Trump heeft zojuist de Fed-bestuurder Jay Powell benoemd als voorzitter van de machtigste centrale bank ter wereld. Nadat Trump wekenlang de pers en financiële markten in spanning hield, net alsof het een aflevering van zijn hitserie The Apprentice betrof, zal Powell per februari volgend jaar de troon bestijgen. Wat kunnen we van Jay Powell verwachten de komende jaren terwijl de Fed het beleid probeert te normaliseren?

... »

Olav Dirkmaat

1 | 2 | ... | 85

“Tien dingen die u moet weten
alvorens u belegt in goud”

Meld u nu aan voor onze wekelijkse
nieuwsbrief en ontvang gratis het
exclusieve rapport over het beleggen
in goud.