Zakelijke mogelijkheden

Voor banken, vermogensbeheerders en (edelmetaal)aanbieders

Voor vermogensbeheerders

Speciaal voor vermogensbeheers bestaat er de mogelijkheid om met GoldRepublic fysiek edelmetaal aan te bieden aan hun cliënten. Middels een 'multiple account'-handelsomgeving kunnen vermogensbeheerders voor meerdere klanten edelmetaal handelen en beheren.

De vermogensbeheerder kan orders uitvoeren en de edelmetaalportefeuille namens de klant. Daarbij kan de klant aparte inloggegevens ontvangen om zijn portefeuille in te zien.

Voor banken/online brokers

Speciaal voor financiële instellingen die geïnteresseerd zijn in het aanbieden van fysiek edelmetaal biedt GoldRepublic de mogelijkheid om gebruik te maken van het GoldRepublic handelsplatform. Via het platform kunnen beleggers fysiek zilver, platina en goud kopen. Zij doen dit op basis van de actuele goudprijs, zilverprijs of platinaprijs.

Het GoldRepublic-handelsplatform kan volledig worden geïntegreerd in bestaande cliënt-side software of gegevens uitwisselen middels een broker-koppeling. Het is tevens mogelijk het handelsplatform geheel white-labelled in te zetten. In dit geval neemt GoldRepublic al uw (operationele) zorgen uit handen en wordt het edelmetaal opgeslagen in dezelfde kluizen als alle andere beleggers bij GoldRepublic, maar onder de vlag van uw onderneming zonder dat de merkuitingen van GoldRepublic zichtbaar zijn.

Voor (edelmetaal)aanbieders

GoldRepublic biedt haar platform op white-label basis aan voor verschillende grote partijen in de edelmetaalindustrie. Hierbij levert GoldRepublic enkel en alleen de software, en zorgt de aanbieder voor opslagmogelijkheden, de verkoop en andere operationele zaken. De software bevat de back-end, een integratie in de front-end van de website van de klant en additionele opties zoals het automatisch hedgen van prijsrisico op openstaande posities.

Uiteraard is de software, het online handelsplatform, ook voor andere producten dan edelmetalen inzetbaar.

Commerciële voordelen

  • Toegang tot een snel groeiende markt
  • Aantrekken van nieuwe en loyale klanten
  • Onderscheidend vermogen met een innoverend product
  • Het aanbieden van fysiek edelmetaal met behoud van een hoge mate van liquiditeit

Operationele voordelen

  • Minimale benodigde investering
  • Minimale risico's
  • Korte "time to market"
  • 24/7 handelen
  • Professionele en onafhankelijke opslag en verzekering
  • Logistiek volledig afgehandeld door GoldRepublic

AFM-vergunning

GoldRepublic is het enige fysiek edelmetaal handelsplatform in zijn soort met een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Interesse?

Voor meer informatie over de bovenstaande mogelijkheden kunt u contact op nemen met Marleen Evertsz op (+31) 20 794 6021 of e-mailen naar info@goldrepublic.com.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang automatisch de scherpste analyses en het allerlaatste nieuws

“Tien dingen die u moet weten
alvorens u belegt in goud”

Meld u nu aan voor onze wekelijkse
nieuwsbrief en ontvang gratis het
exclusieve rapport over het beleggen
in goud.