Let u wel een beetje op wat de Fed doet?

14 juni 2019

Nog een paar nachtjes slapen en de economische expansie in de VS zal de langste expansie daar ooit zijn. Dat betekent onder meer dat een periode van lagere groei zo niet een recessie, geen kwestie is van óf maar van wannéér. Het natuurlijke gedrag van een economie is eentje van opgaande en neergaandse fases, niet van aanhoudende groei. Natuurlijk, de Amerikaanse economie die een stevige overdosis van allerlei monetaire drugs zoals QE, langdurig 0 procent rente en nog steeds zeer lage rente,... »

Edin Mujagić

Een recessie is een kwestie van maanden – dit is waarom

6 juni 2019

Het aftellen is begonnen. De vraag is niet langer of er een recessie aanstaande is, maar wanneer deze plaatsvindt – zoals de titel van mijn meest recente rapport van UFM Market Trends (Recession Alert: No Longer a Question of “If,” but “When”) aanduidt.

Hier een korte samenvatting van mijn bevindingen op basis van data die elders niet wordt geanalyseerd.

... »

Olav Dirkmaat

Goud is het nieuwe goud

31 mei 2019

Het is altijd mooi om te ontdekken welke grondstof, technologie of cryptocurrency er “het nieuwe goud” wordt genoemd en misschien nog veel interessanter, waarom dat gebeurt? Waarom spreekt men steevast van de nieuwe goudkoorts als er zich een beloftevolle investeringsmogelijkheid voordoet en

... »

Bart Brands

En u dacht dat het ECB-beleid nu ruim was?

31 mei 2019

Buiten was het mooi weer. De zon scheen volop in Frankfurt. Binnen, in de zaal waar de jaarlijkse bijeenkomst van economen, analisten en academici die de Europese Centrale Bank (ECB) op de voet volgen plaatsvond, speelden de aanwezige ECB-bestuurders ook mooi weer. Ja, de economische groei is vertraagd en ja, die vertraging duurt langer dan de bank verwachtte, maar het was en is een soft patch, de Engelse term voor een korte periode van minder mooi economisch weer.... »

Edin Mujagić

1 | 2 | 3 | ... | 108

“Tien dingen die u moet weten
alvorens u belegt in goud”

Meld u nu aan voor onze wekelijkse
nieuwsbrief en ontvang gratis het
exclusieve rapport over het beleggen
in goud.