Monetaire oorlog tegen corona: ECB gaat de economie opPEPPen met een nieuw opkoopprogramma

25 maart 2020

Nadat de Fed op een zondagavond – om een of andere reden gebeuren dit soort dingen altijd heel laat, wat het gevoel van spanning overigens wel versterkt, met flikkerende schermen in een, op een bureaulamp na, donkere werkkamer in huize Mujagic, met zwarte koffie op mijn antieke bureau binnen handbereik – aankondigde 700 miljard dollar aan quantitative easing te doen, kwam de ECB met haar pakket van 750 miljard euro, circa 800 miljard dollar. Lagarde voegde toe dat er geen limiet is hoe ver... »

Edin Mujagić

De bijna-alles-bubbel heeft een naald gevonden

20 maart 2020

Het lijkt ineens een nieuwe werkelijkheid en wie had begin dit jaar kunnen voorspellen dat we vrijwel allemaal thuis zouden werken nu net voor de lente begint? Het Covid-19 virus heeft de wereld in een ongekende crisis gestort. En we zullen daar allemaal de gevolgen van moeten ondervinden. Hoe dat zich zal ontwikkelen weet niemand maar we kunnen wel een goed onderbouwd scenario schetsen.... »

Bart Brands

Centrale banken frontaal in aanval tegen corona

16 maart 2020

Vlak voordat de financiële markten in Azië open zouden gaan, berichtte de Fed gisterenavond laat dat de officiële rente in de VS wordt verlaagd met 100 basispunten, naar de bandbreedte 0,0 – 0,25 procent. De effecten van het corona-virus op economische activiteit zullen de komende tijd hevig... »

Edin Mujagić

Goud, Corona en GoldRepublic in gesprek met Ommekeer TV

13 maart 2020

De afgelopen weken waren met recht bijzonder drukke en enerverende weken bij GoldRepublic. Niet alleen omdat we telkenmale worden geconfronteerd met recordaankopen, vragen over de impact van de beurskoersen maar ook omdat we als organisatie getest worden in deze tijd. Een kort verslag.... »

Bart Brands

1 | 2 | 3 | ... | 117

“Tien dingen die u moet weten
alvorens u belegt in goud”

Meld u nu aan voor onze wekelijkse
nieuwsbrief en ontvang gratis het
exclusieve rapport over het beleggen
in goud.