GoldRepublic bezoekt de productiefaciliteit Valcambi in Zwitserland

6 december 2019

Op donderdag 28 november zijn Nick Finson en Bart Brands namens GoldRepublic op bezoek geweest bij Valcambi in Zwitserland. In Balerna vlak over de grens met Italië bevindt zich, een op het oog vrij normaal industrieterrein. Dat Valcambi jaarlijks vele duizenden kilo’s goud, zilver, platina en palladium produceert is van buiten niet te zien. Bij binnenkomst hint de subtiele maar strenge beveiliging wel op belang, maar is het weinig anders dan wanneer je een gemiddeld overheidsgebouw betreedt.... »

Bart Brands

Zwakkere dollar op komst?

29 november 2019

Valutakoersen hebben de reputatie vrij fors te reageren op economisch en politiek nieuws. En daarvan hebben we in de afgelopen jaren nogal wat gehad. Daarom is het des te opmerkelijker dat de koers van EUR/USD al die tijd niet uit de bandbreedte 1,05 – 1,25 te krijgen was. Begin 2018 tikte de koers 1,25 aan waarna een lange daling naar circa 1,10 thans begon. Is het te verwachten dat de koers verder zakt naar de onderkant van de genoemde bandbreedte? Of is juist, traditiegetrouw bijna, de... »

Edin Mujagić

Waarom goud geld is en waarom geld ertoe doet

22 november 2019

In 1971 verbrak Nixon de laatste connectie van goud met de daaraan gekoppelde valuta. Na de Nixon-shock was de dollar niet meer zo goed als goud. En omdat alle andere valuta werden ondersteund door de world reserve currency de dollar, creëerde dat ene besluit niet alleen een fiat dollar, maar... »

Bart Brands

Een bijzondere week voor GoldRepublic. De jaarlijkse audit en bezoek aan kluislocatie Amsterdam

15 november 2019

Eind 2019 is in zicht en dat betekent dat onze jaarlijkse onafhankelijke audit weer wordt uitgevoerd. Tijdens de audit inventariseert de auditor welke baren goud, zilver en platina er op welke locatie liggen en of dit conform de dagelijkse edelmetaal toewijzing is. Alle baren worden visueel geïnspecteerd en bij zelfs de geringste twijfel gewogen of verder onderzocht.

Omdat het voor onze accounthouders van bijzonder belang is om te weten dat de posities er ook daadwerkelijk liggen, mochten collega Nick Finson en ik, bij hoge uitzondering aanwezig zijn bij de audit 2019 voor onze kluislocatie Amsterdam. Niet strikt noodzakelijk maar wel wenselijk omdat ook onze waarnemingen bevestiging zijn van de afspraken die wij maken met onze accounthouders. Het vertrouwen dat zij ons schenken is een

... »

Bart Brands

1 | 2 | 3 | ... | 114

“Tien dingen die u moet weten
alvorens u belegt in goud”

Meld u nu aan voor onze wekelijkse
nieuwsbrief en ontvang gratis het
exclusieve rapport over het beleggen
in goud.