ECB completeert monetaire polonaise

8 maart 2019

Gisteren vergaderde het bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB). Het besloot de rente, thans op 0 procent, tot minstens het einde van dit jaar, daarop te houden. Verder opent de bank later dit jaar een speciale leenloket voor commerciële banken. De rentes in de eurozone zullen zeer laag blijven. De euro zakte in waarde en kan zomaar verder verzwakken de komende tijd.

De bestuursleden van de ECB onderwierpen hun verwachtingen over economische groei en inflatie in de eurozone dit jaar en

... »

Edin Mujagić

Amerikaanse economie groeit nog steeds langzaam; goudmijnsector consolideert

4 maart 2019

Terwijl de pers euforisch rapporteert dat de economische groei in de Verenigde Staten niet zo slecht was als gedacht (want: 2,9% groei voor 2018), is de post-crisis groei een van de meest tegenvallende uit de geschiedenis. Nu de groei in het vierde kwartaal bekend is, zet de V.S. een uiterst sombere reeks neer: 13 jaar op rij met een bbp-groei onder de 3%, en dat ondanks de verkiezingsbelofte van Trump om de Amerikaanse economie sneller dan 3% te groeien.

... »

Olav Dirkmaat

De goudprijs en de Amerikaanse economie?

22 februari 2019

De goudprijs sloot gisteren rond de $1325 per troy ounce. Dat is opvallend, nadat de goudprijs na de jaarwisseling overtuigend door de $1300-barriére brak. De goudprijs stootte nog eens drie procent door tot boven de $1340/oz, maar viel deze week weer wat terug. De reden? Alles lijkt ineens weer... »

Olav Dirkmaat

Bloomberg: Amerikaanse automarkt ligt op ramkoers

15 februari 2019

Deze week wilde ik de Amerikaanse automarkt uitlichten. In 2008 was uiteraard de hypotheekmarkt de gebeten hond: iedereen had het over de “subprime”-crisis. Subprime behelst risicovollere kredietnemers met lagere kredietscores. Twee jaar geleden zei ik al eens nadrukkelijk dat het ditmaal niet zozeer of enkel subprime-hypotheken zijn, maar met name subprime-autoleningen. En dat is opvallend, gezien het feit dat in 2008 enkele grote Amerikaanse autofabrikanten nog op omvallen stonden en uiteindelijk gered moesten worden door toenmalig president Obama.

... »

Olav Dirkmaat

1 | 2 | 3 | ... | 104

“Tien dingen die u moet weten
alvorens u belegt in goud”

Meld u nu aan voor onze wekelijkse
nieuwsbrief en ontvang gratis het
exclusieve rapport over het beleggen
in goud.