GoldRepublic Beursgenoten symposium

30 augustus 2019

De prijzen van edelmetaal laten de afgelopen maanden forse stijgingen zien. Na een aanvankelijke stijging van goud, laten zilver en ook platina nu forse opwaartse bewegingen zien in reactie op onder andere besluiten van centrale banken en dreigende handelsoorlogen. Met een naderende Brexit, oplopende schulden en de toepassing van Modern Monetary Theory of MMT lijken een aantal van de dreigingen voor de economie steeds dichterbij te komen.... »

Bart Brands

Spaarrente nadert 0 procent

12 augustus 2019

ING verlaagt de spaarrente deze week van 0,03 procent naar 0,02 procent. ABN Amro zette die stap vorige maand al en het is te verwachten dat de derde grote Nederlandse bank snel zal volgen. Na een pauze lijkt de weg naar 0 procent spaarrente hervat te zijn, zo niet lager. De topman van ING sloot in een recent interview namelijk niet uit dat de spaarrente voor álle klanten op termijn negatief kan worden. Dit omdat de Europese Centrale Bank (ECB) van plan is de beleidsrentes verder te kortwieken.... »

Edin Mujagić

Dollar verslaat overige munten, maar goud verslaat de dollar

9 augustus 2019

Koning dollar is de afgelopen twaalf maanden onttroond door goud, dat inmiddels met 25% steeg in een jaar tijd. Afgelopen week werd de week van de dollar genoemd: de meeste valuta’s daalden ten opzichte van de Amerikaanse munt. Dit leidde er zelfs toe dat president Trump en zijn administratie de

... »

Olav Dirkmaat

Centrale banken kopen enorme hoeveelheden goud en verlagen tegelijk de rente. Goud reageert goed.

2 augustus 2019

Deze week werd bekend dat er het eerste half jaar, na het recordjaar van 2018, weer meer goud is aangekocht door centrale banken en 2019 een recordjaar lijkt te gaan worden voor de aankoop van goud als reserve. Met recordaankopen goud en verlagingen van de rentes door centrale banken, lijken ze zich voor te bereiden op de gevolgen van het eigen handelen.

... »

Bart Brands

1 | 2 | 3 | ... | 110

“Tien dingen die u moet weten
alvorens u belegt in goud”

Meld u nu aan voor onze wekelijkse
nieuwsbrief en ontvang gratis het
exclusieve rapport over het beleggen
in goud.