X
GoldRepublic
View

De VS heeft weinig keus...

15 februari 2024

Op 13 februari kwam naar voren dat het inflatiepercentage in de VS voor januari 3,1% bedroeg, iets hoger dan de verwachte 2,9%.
Bitcoin heeft zojuist de $52.000 dollar aangetikt en heeft nu een totale market cap (marktkapitalisatie) van 1 biljoen dollar!
Duitsland heeft Japan ingehaald als de derde grootste economie ter wereld, na de Verenigde Staten en China, waarmee Japan na decennia uit de top drie verdwijnt.... »

Rowen Buis

Déjà vu Bankencrisis 2023

8 februari 2024

Aozora Bank Ltd., de op vijftiende na grootste bank van Japan qua marktwaarde, heeft beleggers verrast met een aankondiging van een verwacht nettoverlies van $191 miljoen.
Kredietbeoordelaar Moody’s heeft inmiddels de kredietstatus van de New York Community Bank verlaagd naar ‘junk’ - wat een hoog risico op faillissement schetst.
De problemen op de Amerikaanse commerciële vastgoedmarkt - die reeds banken in New York en Japan hebben getroffen - hebben deze week Europa bereikt,

... »

Rowen Buis

Centrale banken continueren kolossale goud aankopen in 2023

1 februari 2024

In het vierde kwartaal voegden centrale banken nog eens 229 ton toe aan de wereldwijde officiële goudreserves, wat de jaarlijkse vraag op 1.037 ton bracht, net onder het record van 1.082 ton in 2022
►Klaas Knot: “De balans van de Nederlandse Bank is solide, we hebben namelijk ook een... »

Rowen Buis

Beleggers verliezen vertrouwen in China

25 januari 2024

Sinds de piek in 2021 is er op de Chinese aandelenmarkt ruim 6,3 biljoen dollar in rook opgegaan
De PBOC heeft aangekondigd dat zij de bankreserves hebben verlaagd, in een poging om de worstelende economie te ondersteunen
Wanneer de Chinese economie herstelt, wordt verwacht dat de industriële activiteit zal toenemen, wat leidt tot een hogere vraag naar zilver... »

Rowen Buis

1 | 2 | 3 | 4 | ... | 170