X
GoldRepublic
View

Fed verhoogt de rente en kondigt meer aan

29 juli 2022

10 jaar en één dag na Draghi’s ‘whatever it takes’ om de euro te redden, verhoogde de Amerikaanse Fed de officiële rente voor de tweede keer op rij met 75 basispunten. Daarmee is de officiële rente van de bak inmiddels te vinden in de bandbreedte 2,25 – 2,5 procent. De voorman van de bank, Jerome Powell, verklaarde in de persconferentie die volgende de facto oorlog tegen de zeer hoge inflatie in de VS. Hij gebruikte die woorden niet maar het kwam erop neer dat de Fed, volgens

... »

Edin Mujagić

ECB creëert een TiPI-schuiltent voor Italië

29 juli 2022

Het zal in de ergste nachtmerriescenario’s van de Europese Centrale Bank (ECB) niet zijn voorkomen, dat je de officiële rente voor het eerst in ruim een decennium moet verhogen terwijl de economische groeiramingen gekortwiekt worden én in Rome zich een nieuwe politieke crisis aan het ontvouwen is. En toch is dat nachtmerriescenario werkelijkheid geworden.... »

Edin Mujagić

ECB neemt een gok

20 juni 2022

... »

Edin Mujagić

Christine Lagarde blijft achter

10 juni 2022

Als politici hun steun uitspreken voor renteverhogingen door hun centrale bank, is de inflatie echt te hoog. De Amerikaanse president Joe Biden deed dat eerder deze week toen hij Jerome Powell, voorzitter van de Fed, sprak.

... »

Edin Mujagić

1 | 2 | ... | 46