X
GoldRepublic
View

Hoe ver kunnen de rentes stijgen?

27 mei 2022

De Duitse tienjarige rente is opgelopen van -0,5 procent in de zomer van vorig jaar naar inmiddels bijna 1 procent. In de VS staan de langetermijnrentes traditiegetrouw nog hoger. Een van de vragen die velen bezig houdt is: hoe ver kunnen ze nog klimmen de komende tijd? ... »

Edin Mujagić

Meer banen dan werklozen het nieuwe normaal

20 mei 2022

Toegangswegen naar Schiphol die afgesloten worden om te voorkomen dat nog meer mensen naar de luchthaven komen omdat Schiphol met grote personeelstekorten kampt. De Nederlandse Spoorwegen die de dienstregeling versoberen omdat er onvoldoende personeel is. Een file in de spits omdat wegens personeelstekort een belangrijke tunnel dicht moest. ... »

Edin Mujagić

Het wow-moment van de ECB

22 april 2022

Inflatie blijft hoog in de komende maanden en is aanmerkelijk verder gestegen sinds vorige maand. De inflatoire druk is toegenomen en heeft zich verspreid door de economie heen.

De economische groei was laag in de eerste drie maanden van dit jaar door de pandemie-gerelateerde oorzaken. In de

... »

Edin Mujagić

ECB-bestuursleden moeten skin in the game hebben!

15 april 2022

Sneeuw op 1 april in Nederland is vrij bizar te noemen. Hetzelfde gevoel heb je ook, althans ik, als je even rond gaat neuzen op de website van de Europese Centrale Bank (ECB). Onder het kopje ‘uitleg’ lees je bijvoorbeeld: ‘Zullen de euro’s in je zak morgen evenveel waard zijn als vandaag? Hier bij de ECB werken er eraan om ervoor te zorgen dat het antwoord een volmondig ‘ja’ is.’ En iets verderop: ‘we willen niet dat prijzen zo hard stijgen dat jouw geld zijn waarde verliest’ met als afsluiter: ‘we zullen er alles aan doen voor lage inflatie te zorgen’.

... »

Edin Mujagić

1 | 2 | 3 | ... | 46