X
GoldRepublic
View

Lessen uit de goudprijsrally van dit jaar

12 september 2019

Wat kunnen we leren van de rally in goudprijzen die dit jaar begon?... »

Olav Dirkmaat

Dollar verslaat overige munten, maar goud verslaat de dollar

9 augustus 2019

Koning dollar is de afgelopen twaalf maanden onttroond door goud, dat inmiddels met 25% steeg in een jaar tijd. Afgelopen week werd de week van de dollar genoemd: de meeste valuta’s daalden ten opzichte van de Amerikaanse munt. Dit leidde er zelfs toe dat president Trump en zijn administratie de Chinezen nu betichten van “wisselkoersmanipulatie”.

Wat er ook aan de hand mag zijn, de prestaties van de dollar verbleken bij de prestaties van goud. Dit was niet de week van de dollar, maar de

... »

Olav Dirkmaat

Een recessie is een kwestie van maanden – dit is waarom

6 juni 2019

Het aftellen is begonnen. De vraag is niet langer of er een recessie aanstaande is, maar wanneer deze plaatsvindt – zoals de titel van mijn meest recente rapport van UFM Market Trends (Recession Alert: No Longer a Question of “If,” but “When”) aanduidt.

Hier een korte samenvatting van

... »

Olav Dirkmaat

Fed verliest controle over rentes

17 mei 2019

De Fed besloot vorige week de rente niet verder te verhogen. De Fed funds rate, bedoelen ze dan. Sterker nog, de Fed besloot de – wat mij betreft – belangrijkste rentevoet… te verlagen! Als u na dit artikel snapt waarom, snapt u ook waarom de Fed de controle over de interbancaire rente aan het verliezen is.

... »

Olav Dirkmaat

1 | 2 | ... | 47