X
GoldRepublic
View

De tweestrijden van deze week en de gevolgen voor uw beleggingen

20 september 2013

Deze week vormde het strijdtoneel van een aantal spraakmakende duels met aanzienlijke gevolgen voor uw vermogen. Meerdere (metaforische) krachtmetingen vonden plaats tussen belangrijke spelers. Vandaag behandelen wij iedere tweestrijd en verkennen wij de gevolgen voor uw — wel of niet belegde — spaarcenten. Wij presenteren u de volgende duels:... »

Olav Dirkmaat

Waarom QE wordt afgebouwd, maar goud profiteert

23 augustus 2013

Het balanstotaal van de Fed is de afgelopen vijf jaar met meer dan 300% toegenomen. Eind 2013 zal de Fed het astronomische bedrag van vier biljoen dollar op de boeken hebben staan — een som gelijk aan 18% van het Amerikaanse BBP. Niet geheel verwonderlijk, gezien het bedrag dat gemoeid is met het huidige QE-opkoopprogramma en de lage streefrente.... »

Olav Dirkmaat

Waarom China de sleutel tot de goudprijs is

9 augustus 2013

Een belangrijk Chinees gezegde luidt: “De sparende man wordt een vrij man”. De bijna anderhalf miljard Chinezen hebben dit advies ter harte genomen. Zij zwoegen voor financiële vrijheid. Zij sparen jaarlijks circa vier biljoen dollar — een getal met twaalf nullen. Maar weet u wat de Chinese... »

Olav Dirkmaat

Hoe de Fed het zichzelf onmogelijk maakt

2 augustus 2013

Het was weer een veelbewogen week. Terwijl het kwik buiten opliep naar 35 graden — de warmste dag van het jaar — zullen ook de heren van de Fed het aardig benauwd hebben. Ook beleggers weten inmiddels niet meer wat te denken van de stortvloed aan tegenstrijdige beweringen en cijfers. Wij doen daarom deze week een poging om deze enerverende dagen in perspectief te plaatsen.... »

Olav Dirkmaat

1 | ... | 46 | 47