X
GoldRepublic
View

Wat is er aan de hand?

8 augustus 2014

De Dow Jones-index daalde inmiddels met 800 punten, iets dat bijna geruisloos aan de media is voorbijgegaan. De Amerikaanse tienjarige staatsrente daalde verder naar 2,35%, het laagste punt in meer dan twaalf maanden, ondanks het feit dat de Federal Reserve het opkopen van staatsobligaties iedere maand vermindert. Ook de euro verloor verder terrein ten opzichte van de dollar en levert nu US$1,33 o... »

Olav Dirkmaat

Wereldwijde recessie aanstaande?

30 mei 2014

Ik schreef twee weken eerder dat de groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product (bbp) in het eerste kwartaal ellendig was. Was het niet voor de veertig miljard dollar aan zorguitgaven vanwege Obamacare, dan was het bbp een procent gekrompen, zo luidde mijn conclusie. Gisteren kwam de aap uit de mouw en bleek dat het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken de bbp-groei had bijgesteld t... »

Olav Dirkmaat

Vijf katalysators voor hogere goudprijzen in 2014

27 december 2013

Goudprijzen zijn inmiddels neergedaald tot een niveau van begin 2010. Na een correctie van ongeveer twee jaar tijd — goud stevent af op haar eerste jaarlijkse verlies sinds 2004 (in euro’s tenminste) — blikken we vandaag vooruit op 2014. Wat zijn mogelijke katalysators voor een hogere... »

Olav Dirkmaat

De mondiale schuldencrisis opnieuw bekeken

25 oktober 2013

"De komende achttien maanden zullen economische orthodoxie herdefiniëren voor het westen", zegt Kyle Bass, de belegger die een fortuin verdiende met de subprimecrisis. Zijn nieuwste doelwit is Japan. Hij verwacht in het land van Abenomics als eerste een escalatie van de schuldencrisis, en pas later in Europa en de Verenigde Staten. “Gold and guns”, antwoordde h... »

Olav Dirkmaat

1 | ... | 45 | 46 | 47