X
GoldRepublic
View

Waarom de goudvoorraad van Nederland in het geheim door de De Nederlandsche Bank is teruggehaald

21 november 2014

De goudvoorraad van Nederland is niet misselijk. De Nederlandse goudreserves zijn groter dan die van landen als het Verenigd Koninkrijk, België, Portugal, Spanje en Canada. Volgens de laatste cijfers bedroegen zij 612 ton. Nu kwam De Nederlandsche Bank (DNB) vandaag met opzienbarend nieuws.... »

Olav Dirkmaat

Welke 3 centrale banken kochten dit kwartaal goud?

14 november 2014

Afgelopen week publiceerde het World Gold Council (WGC) de nieuwe kwartaalcijfers over de goudmarkt. Wat viel ons op? Poetin is bezig de Russische goudreserves aan te dikken — de Russische centrale bank kocht het afgelopen kwartaal 55 ton aan goud (volgens mijn berekeningen een toename van 10%). Rusland lijkt daarmee te willen profiteren van de recente zwakte in goudprijzen.... »

Olav Dirkmaat

Een optimistisch woord voor goudbeleggers

7 november 2014

... »

Olav Dirkmaat

Wat de bekendste centrale bankier ter wereld deze week over goud zei

31 oktober 2014

De edelmetalen kregen het deze week hard te verduren. De zilverprijs sloot donderdag 5% lager in dollartermen, terwijl ook de goudprijs onder de $1,200 dollar per troy ounce dook. Vandaag daalden de prijzen van goud en zilver verder. Vanwaar deze daling? Het rentecomité van de Federal Reserve kondigde afgelopen week aan QE3 volledig af te bouwen. Edelmetaalprijzen daalden, terwijl d... »

Olav Dirkmaat

1 | ... | 44 | 45 | 46 | 47