Euforie op Amerikaanse beurzen

8 maart 2013

Afgelopen week steeg de Amerikaanse beurs Dow Jones tot het hoogste punt ooit. Ook de Standard en Poor’s kon hierop niet achterblijven en is na een rally van 1,7% nog maar 1% verwijdert van haar hoogste punt sinds 2007. Lagere werkeloosheidsaanvragen en een stijging in de Amerikaanse werkgelegenheid waren hier de aanleiding van. Ook de Europese beurzen profiteerden van de economische cijfers... »

Nadine Smeding

Window dressing

1 maart 2013

De Amerikaanse beurs Dow Jones bereikte afgelopen week met 14.075 bijna het hoogste niveau ooit. Door de toegenomen risicobereidheid is de volatiliteit aanzienlijk gestegen. Daarnaast was de stijging ook het gevolg van massale ‘window dressing’ waarbij beleggers hun overtollige cash nog snel in aandelen stopten.  De rest van de wereld werd vrijdag vooral met negatieve cijfers g... »

Nadine Smeding

Paniek in de markt

22 februari 2013

Het was een vrij heftige en speculatieve beursweek. De beurzen begonnen vrij gematigd maar kleurden rood doordat beleggers opeens massaal gingen speculeren over de uitkomst van de maandelijkse Fed vergadering. Anders dan eerdere speculaties, kwamen deze verwachtingen wel uit. Uit de notulen bleek... »

Nadine Smeding

Goudprijs staat onterecht onder druk

15 februari 2013

In Nederland viel er afgelopen week weinig eer te behalen. De inflatie in januari is door de zware belastingdruk naar 3% gestegen. Dit is het hoogste niveau van de afgelopen 4 jaar tijd en zet de koopkracht verder onder druk. De Nederlandsche Bank verwacht dat het reële beschikbare inkomen van Nederlanders in 2013 met een verdere 6% zal dalen. Daar kwam bij dat bekend werd dat de Nederlandse ... »

Nadine Smeding

1 | ... | 108 | 109 | 110 | ... | 117

“Tien dingen die u moet weten
alvorens u belegt in goud”

Meld u nu aan voor onze wekelijkse
nieuwsbrief en ontvang gratis het
exclusieve rapport over het beleggen
in goud.