Stagnatie edelmetaalkoersen

1 februari 2013

De euro heeft deze week met een koers van 1,3632 dollar, wederom een nieuw hoogtepunt weten te bereiken. Dit is de hoogst genoteerde stand sinds november 2011. Veel beleggers zijn op dit moment optimistisch gestemd door de verwachting dat Europa het ergste gedeelte van de schuldencrisis met 2012 achter zich heeft kunnen laten. Hierdoor stroomt er volgens RBS op dit moment massaal geld terug naar E... »

Nadine Smeding

Short Squeeze goud

25 januari 2013

De meningen over de mondiale economie en ontwikkeling van de goudkoers lopen sinds eind 2012 steeds verder uiteen. Een aantal banken hebben afgelopen weken hun prognoses voor de goudkoers naar beneden bijgesteld omdat er optimistisch verwacht wordt dat de wereldgrootheden het komende jaar hun inflatie onder controle kunnen houden. Daar waar bijvoorbeeld Morgan Stanley een meer gematigde verwach... »

Nadine Smeding

Begin van valutaoorlog?

18 januari 2013

De consumentenprijzen zijn in december met 0,4% harder dan verwacht gestegen in Europa. Economen rekenden op een stijging van 0,3%. De inflatie van 2,2% was wel conform verwachting. De Europese Centrale Bank heeft deze cijfers nodig om het monetair beleid op jaarbasis vast te stellen. De ECB... »

Nadine Smeding

Stijgende vraag goud en profiterende dollar

11 januari 2013

In Europa heeft de ECB op donderdag unaniem besloten om de rente zoals verwacht op 0,75% te houden. De Centrale Bank verwacht dat de Europese economie halverwege 2013 al herstel zal laten zien en doordat de inflatie minder hard stijgt dan eerder werd verwacht lijkt een verdere stimulans niet nodig te zijn. De Euro profiteerde van dit nieuws en steeg naar USD 1,328. Ook de goud- en zilverprijzen pr... »

Nadine Smeding

1 | ... | 107 | 108 | 109 | ... | 115

“Tien dingen die u moet weten
alvorens u belegt in goud”

Meld u nu aan voor onze wekelijkse
nieuwsbrief en ontvang gratis het
exclusieve rapport over het beleggen
in goud.