We gaan nog niet naar huis...

3 mei 2013

Lang verwacht, eindelijk gekregen; de ECB verlaagde op donderdag dan toch eindelijk het rentetarief naar 0,5%. Dit is de eerste renteverlaging in 10 maanden tijd en de rente heeft nog nooit eerder zo laag gestaan. De ruimte voor een verlaging was er. Immers was de inflatie in de eurozone in april gedaald naar 1,2%. Zodra de inflatie boven de 2% uitkomt is het weer aannemelijk dat de rente verhoogd... »

Nadine Smeding

Van Short naar Long

26 april 2013

Beleggen in grondstoffen draait om spreiding en rendement. Helaas  hebben vooral speculanten de afgelopen tijd een belangrijke (negatieve) rol gespeeld in de prijsontwikkeling van grondstoffen zoals goud en zilver. Maar niet alleen speculanten hebben een negatieve invloed op de prijsontwikkeling van de edelmetalen uitgeoefend. Ook een duurdere dollar speelt hierin een belangrijke rol. Immers,... »

Nadine Smeding

Goudval: kopen of verkopen?

19 april 2013

Zorgen om Cyprus, tegenvallende detailhandelscijfers, dalende consumentenvertrouwen, de nog hoge werkeloosheid in de VS en de rente op inflatie beschermende Amerikaanse staatsobligaties die naar het laagste niveau sinds 2012 daalden. Maandenlang kon niets beleggers imponeren. En daar kwam het... »

Nadine Smeding

Centrale banken kopen massaal goud

12 april 2013

Toen vandaag goud geleidelijk onder de technische grens van $1540 zakte leek het erop dat short-sellers hun werk wel hadden gedaan. Echter zakte goud zelfs nog even onder de $1500 grens. Ook andere commodities waaronder zilver en olie kregen het zwaar te verduren. Goud gedraagt zich al enige tijd opmerkelijk en lijkt minder te reageren op tegenvallende macro-economische signalen.... »

Nadine Smeding

1 | ... | 106 | 107 | 108 | ... | 117

“Tien dingen die u moet weten
alvorens u belegt in goud”

Meld u nu aan voor onze wekelijkse
nieuwsbrief en ontvang gratis het
exclusieve rapport over het beleggen
in goud.