X
GoldRepublic
View

Dit is hoe lage rentes de economie vernietigen

3 november 2016

Uiteraard, u hoort overal hoe vervelend de momenteel lage rentes zijn voor spaarders en gepensioneerden. Maar dat is niet het knelpunt. Rentes zijn de belangrijkste prijzen in een economie. Rentes coördineren productie over tijd. De kunstmatig lage rentes van vandaag de dag leiden tot verkeerde investeringsbeslissingen die zich maar op een manier zullen wreken: een depressie met een hoofdletter D.

... »

Olav Dirkmaat

Houdbaar convergeren: dé woorden uit Frankfurt voor 2016 in mijn ogen

24 oktober 2016

Het was een alles behalve spannend, om niet te zeggen saaie vergadering van de ECB afgelopen donderdag. Dat is ongeveer de teneur van de analyses over de ECB-vergadering van vorige week. In mijn ogen is dat geen juiste weergave van de bijeenkomst. En wel om twee woorden uit de, voor de rest inderdaad oersaaie, persverklaring die na afloop werd verspreid. 

... »

Edin Mujagić

Kerstcadeau van de Fed: een renteverhoging

21 oktober 2016

Het scheelde niet veel of het rentecomité van de Fed had in september de rente verhoogd. Van de tien leden ervan, waren er drie die daarvoor ijverden. En van de overige zeven die hadden gestemd om de rente ongewijzigd te houden, waren er één of twee die net zo goed voor een renteverhoging hadden... »

Edin Mujagić

De uitspraak van Trump waar niemand aandacht aan besteedt

20 oktober 2016

Gisteravond was het weer zo ver. De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump ging het gevecht aan met Hillary Clinton in hun derde televisiedebat. Hillary Clinton is met haar getrainde glimlach en haar manipulatie achter de schermen de perfecte politicus; Donald Trump is de excentrieke populist die geen mening schuwt. De persoonlijke aanvallen van beiden en hun schimmige verledens voeren de boventoon in de pers. Maar een van de punten van Trump tijdens het eerste televisiedebat werd volkomen genegeerd. En laat dit nou net een van de redenen zijn dat de komende verkiezingen in november erg belangrijk zullen zijn voor de goudprijs.

... »

Olav Dirkmaat

1 | ... | 105 | 106 | 107 | ... | 169