X
GoldRepublic
View

Europese stresstest voor banken groot fiasco

12 augustus 2016

Het moet direct veel vraagtekens oproepen: een toezichthouder die een openbare stresstest uitvoert op bankbalansen. Deze façade dient één doel: het vertrouwen in de bankensector vergroten. Helaas liep de laatste stresstest van eind juli uit op één grote mislukking. 'Maar' drie banken faalden de test: Banca Monte dei Paschi, Royal Bank of Scotland en Allied Irish Banks. Maar financiële markten waren niet bepaald overtuigd: sommige bankaandelen bereikten een nieuw dieptepunt. Een week later... »

Olav Dirkmaat

ECB en de Fed lossen de crisis niet op maar houden die juist langer in stand

5 augustus 2016

Ondanks alle maatregelen van de centrale banken om economische groei en inflatie aan te jagen, gebeurt dat niet. Dat verbaast niet, het effect van datzelfde beleid is namelijk juist dat dat de economische groei en inflatie omlaag drukt. De ECB en de Fed bestrijden de crisis niet, zij verlengen en verdiepen die alleen maar. Onze beleidsmakers doen echter alsof hun neus bloedt. 

... »

Edin Mujagić

Hoe indexbeleggen tot de grootste crash in de geschiedenis zal leiden

5 augustus 2016

Gedurende de laatste decennia heeft het debat tussen voorstanders van actief en passief beleggen een climax bereikt. Passief beleggen betekent simpelweg alle aandelen van een index kopen, in de veronderstelling dat aandelen een bepaald historisch rendement hebben. De cijfers bewijzen dat het kamp

... »

Olav Dirkmaat

Fiat geldstelsel: geen zegen maar een ramp voor de waarde van ons geld

29 juli 2016

Prijsstabiliteit. Dat is al decennialang hét streven van de centrale banken, zeker die in het Westen. Centrale bankiers kloppen zichzelf vaak op de borst dat ze daarin zijn geslaagd, zeker de laatste decennia. Dat zij dat stellen wil echter niet zeggen dat het ook waar is. Laten we, om de vraag of die borstklopperij terecht is te beantwoorden, inzoomen op de ervaringen in Nederland daarmee. 

... »

Edin Mujagić

1 | ... | 110 | 111 | 112 | ... | 169