Stijgende vraag goud en profiterende dollar

11 januari 2013

In Europa heeft de ECB op donderdag unaniem besloten om de rente zoals verwacht op 0,75% te houden. De Centrale Bank verwacht dat de Europese economie halverwege 2013 al herstel zal laten zien en doordat de inflatie minder hard stijgt dan eerder werd verwacht lijkt een verdere stimulans niet nodig te zijn. De Euro profiteerde van dit nieuws en steeg naar USD 1,328. Ook de goud- en zilverprijzen pr... »

Nadine Smeding

Hoog rendement met lage economische gevoeligheid

4 januari 2013

Op nieuwjaarsdag stemden de Democraten en de Republikeinen in met het voorstel om een groot deel van de $600 miljard aan geplande bezuinigingen in 2013 terug te draaien. Veel banken en fondsen reageerden echter teleurgesteld over de gemaakte afspraken om de fiscal cliff te omzeilen. De nieuw gemaakte afspraken zorgen ervoor dat de belastingen voor de Amerikanen met uitzondering op de hoogste inkom... »

Nadine Smeding

Uitblijven herstel wereldeconomie

28 december 2012

Nadat we allemaal het einde van de wereld hebben overleefd genoten ook de beurzen van een paar dagen welverdiende vakantie. Ondanks de flinke koersdalingen van de afgelopen weken (goud daalde met 3% en zilver met 4%) sluiten beide edelmetalen het jaar met winst af. Goud staat op $1655/ TOZ met een... »

Nadine Smeding

Outlook goud en overige markten 2013

21 december 2012

In de eerste twee weken van december verloor de goudprijs al 3% van zijn glans. Niet alleen grote verkooporders maar ook de onzekerheid over de Fiscal Cliff speelden hier een belangrijke factor in. Dachten we dat we inmiddels wel klaar waren voor de langverwachte en beloofde eindejaarsrally, zakten de koeren op donderdag middag naar het nieuwste dieptepunt van de afgelopen 4 maanden van $1636 per ... »

Nadine Smeding

1 | ... | 110 | 111 | 112 | ... | 117

“Tien dingen die u moet weten
alvorens u belegt in goud”

Meld u nu aan voor onze wekelijkse
nieuwsbrief en ontvang gratis het
exclusieve rapport over het beleggen
in goud.