Van Liquiditeitskoning naar Dagobert Duck

21 juni 2013

Veel hadden we niet verwacht van het tweedaagse overleg van de Federal Reserve afgelopen dinsdag en woensdag. Op 22 mei kondigde Bernanke immers reeds aan van plan te zijn om QE3 af te bouwen als de Amerikaanse economie zich verder stabiliseert. Als gevolg hierop hadden we afgelopen weken al een renteschok op de beurzen. Toch reageerden de markten zeer geshockeerd toen de Fed woensdagavond verkond... »

Nadine Smeding

Duitse Gründlichkeit

14 juni 2013

Al een jaar lang profiteren alle beurzen van de monetaire stimulansen van de VS. Sinds de Fed op 22 mei heeft aangegeven dat de kans steeds groter wordt dat ze QE3 zullen afbouwen zijn de markten weer in rep en roer. Mondiaal zijn de angsten van beleggers reeds goed voelbaar in de vorm van aanzienlijk hogere rentes.... »

Nadine Smeding

Monetaire instabiliteit en de prijs van goud

7 juni 2013

De vraag waar de meeste beleggers zich op dit moment mee bezig houden luidt: waar is het nog veilig? De maanden april en mei kenmerkten zich door stijgende aandeelmarkten waarbij de Japanse beurs aan kop ging. De beurzen floreren nog steeds maar zijn niet gebaseerd op reële economische cijfers.... »

Nadine Smeding

Centraal gesteggel

31 mei 2013

De onzekerheid op de financiële markten lijkt inmiddels met de dag te stijgen. Het lijkt allemaal voorspoedig te gaan in de wereld, maar schijn bedriegt. Ondanks dat een aantal economische cijfers erop wijzen dat de wereldeconomie in de tweede helft van het jaar weer in de lift zal zitten, verwachten steeds meer analisten dat dit slechts minimaal impact zal hebben op de groei van de re&e... »

Nadine Smeding

1 | ... | 111 | 112 | 113 | ... | 124

“Tien dingen die u moet weten
alvorens u belegt in goud”

Meld u nu aan voor onze wekelijkse
nieuwsbrief en ontvang gratis het
exclusieve rapport over het beleggen
in goud.