X
GoldRepublic
View

Fed-rente omhoog maar of het een duidelijk vervolg krijgt….

17 maart 2017

De Fed heeft de officiële rente in de VS opgekrikt van 0,75 naar 1 procent. De bank lijkt zo op weg te zijn haar belofte uit december vorig jaar waar te maken. Toen impliceerde het rentecomité de officiële rente in loop van 2017 drie keer te verhogen. Is deze toch wel onverwachte renteverhoging in maart de reden dat sceptici zoals ondergetekende nog twee renteverhogingen moeten verwachten? In mijn ogen zijn bij die verwachting nog steeds belangrijke vraagtekens te plaatsen.

Eerst even over

... »

Edin Mujagić

ECB is optimistischer, is het einde van QE in zicht daardoor?

10 maart 2017

Rente verlagen naar 0 procent, één van de rentes zelfs naar -0,4 brengen, staats- en later bedrijfsobligaties op grote schaal opkopen, banken voorzien van gratis geld. Alles heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de afgelopen jaren uit de kast gehaald om de inflatie in de muntunie van 0 procent of zelfs iets eronder terug te laten veren naar 2 procent. 

... »

Edin Mujagić

Verkiezingscircus trekt door de eurozone

1 maart 2017

Over twee weken trekt Nederland naar de stembus. Een kleine maand erna, op 23 april, is het de beurt aan de Fransen om te stemmen in de eerste ronde over wie hun nieuwe President wordt om daarna, op 7 mei, tijdens de zeer waarschijnlijke tweede ronde de nieuwe President van de Franse Republiek te... »

Edin Mujagić

Inflatie stijgt en de centrale banken doen niets

21 februari 2017

1,8 procent. 2,5 procent. 1,8 procent. Dat zijn de meest recente inflatiecijfers voor de eurozone, respectievelijk de VS en het VK. De inflatie is daarmee in alle drie in jaren niet zo hoog geweest. En de stijging is niet eenmalig, de geldontwaarding neemt al ruim een half jaar gestaag toe.

Hier en daar kraaien sommige centrale bankiers victorie: de plaaggeest van deflatie die ze een paar jaar slapeloze nachten had bezorgd, is verdreven. Hoera!... »

Edin Mujagić

1 | ... | 32 | 33 | 34 | ... | 46