X
GoldRepublic
View

Trump wijzigt toon over Yellen en de Fed

14 april 2017

Toen diep in de nacht van 8 op 9 november bleek dat Donald Trump de nieuwe Amerikaanse President zou worden, zou dat volgens velen een behoorlijke verbouwing van de Fed betekenen met als gevolg dat de bank het monetaire roer radicaal zou omgooien.

Immers, Trump had tijdens de verkiezingscampagne onder meer gezegd een hogere officiële rente wenselijk te vinden en zich niet te kunnen vinden in het monetaire beleid zoals de Fed dat voert. De voorzitter van het rentecomité Janet Yellen moest

... »

Edin Mujagić

Minder olie op het Amerikaanse inflatievuur

13 april 2017

‘Maar die inflatie dan, die is toch best hoog, zou de Fed met het oog daarop niet door moeten gaan met haar renteverhogingen? Op het eerste gezicht wel. Maar het zou mij niet verbazen als vanuit dat front de komende maanden de noodzaak tot verdere renteverhogingen wel eens vermindert. Daarover volgende week meer.’ Dat was het slotstuk van mijn artikel vorige week. Deze week het beloofde vervolg.

... »

Edin Mujagić

Fed bulkt van optimisme, maar is dat terecht?

7 april 2017

Ik kan het niet bewijzen maar ik heb sterk het vermoeden dat de stemming binnen de muren van de Fed in jaren niet zo is geweest als in maart dit jaar. De persconferentie na afloop van de vergadering van het rentecomité in maart wees daar al op en de notulen van die bijeenkomst die deze week

... »

Edin Mujagić

Renteverhogingen Fed en stijgende goudprijs. Vreemd? Alles behalve!

22 maart 2017

Vorige week heb ik geschreven dat het maar zeer de vraag is of de Fed, zoals de bank belooft, de officiële rente nog twee keer zal verhogen dit jaar. Dat de eerste reactie van de goudprijs na de renteverhoging medio maart een stijging is, kan erop wijzen dat de goudmarkt er ook zo zijn vraagtekens bij heeft.

Ik sloot dat stuk af met de opmerking dat er nog een uiterst belangrijk feit voor de edelmetalenmarkten bestaat waar ik in een vervolgstuk over zou schrijven. Bij deze.

Er is namelijk nog een reden waarom de goudprijs blijft stijgen na de recente renteverhoging van de Fed. Grofweg kunnen we stellen dat de goudprijs onder opwaartse druk staat als het monetaire beleid ruim is en omlaag wordt gedrukt als dat beleid krap is.

Zoals gezegd heeft de Fed de officiële rente medio maart

... »

Edin Mujagić

1 | ... | 31 | 32 | 33 | ... | 46