X
GoldRepublic
View

Renteverhogingen Fed en stijgende goudprijs. Vreemd? Alles behalve!

22 maart 2017

Vorige week heb ik geschreven dat het maar zeer de vraag is of de Fed, zoals de bank belooft, de officiële rente nog twee keer zal verhogen dit jaar. Dat de eerste reactie van de goudprijs na de renteverhoging medio maart een stijging is, kan erop wijzen dat de goudmarkt er ook zo zijn vraagtekens bij heeft.

Ik sloot dat stuk af met de opmerking dat er nog een uiterst belangrijk feit voor de edelmetalenmarkten bestaat waar ik in een vervolgstuk over zou schrijven. Bij deze.

Er is namelijk

... »

Edin Mujagić

Het slechtst denkbare moment voor een renteverhoging?

17 maart 2017

Wellicht overschaduwden de verkiezingen de renteverhoging van de Fed in de Nederlandse media, maar voor het buitenland kwam het belangrijkste nieuws deze week wel uit New York. De Amerikaanse Federal Reserve verhoogde woensdag de rentecorridor met 25 basispunten van 0,50 – 0,75% naar 0,75 – 1%. Maar is dit het slechtst denkbare moment voor een renteverhoging?

... »

Olav Dirkmaat

Fed-rente omhoog maar of het een duidelijk vervolg krijgt….

17 maart 2017

De Fed heeft de officiële rente in de VS opgekrikt van 0,75 naar 1 procent. De bank lijkt zo op weg te zijn haar belofte uit december vorig jaar waar te maken. Toen impliceerde het rentecomité de officiële rente in loop van 2017 drie keer te verhogen. Is deze toch wel onverwachte renteverhoging

... »

Edin Mujagić

Reactie op DNB, Angstige particulieren hoeven geen goud te kopen

10 maart 2017

"Ik weet het, mijn reactie is rijkelijk laat.'' Vorig jaar publiceerde het Financieel Dagblad (FD) een interview met Aerdt Houben, divisiedirecteur Financiële Markten bij De Nederlandsche Bank, met als onderwerp dat glimmende edelmetaal wat ons zo interesseert: goud. Uiteraard is er genoeg ophef geweest over DNB en haar goudpositie. Zo repatrieerde DNB in 2014 in het uiterste geheim ruim 4 miljard euro aan goud. Wat zei Aerdt Houben van DNB over beleggen in goud en wat kunnen we daarvan zeggen?

... »

Olav Dirkmaat

1 | ... | 97 | 98 | 99 | ... | 169