X
GoldRepublic
View

Paniek in de markt

22 februari 2013

Het was een vrij heftige en speculatieve beursweek. De beurzen begonnen vrij gematigd maar kleurden rood doordat beleggers opeens massaal gingen speculeren over de uitkomst van de maandelijkse Fed vergadering. Anders dan eerdere speculaties, kwamen deze verwachtingen wel uit. Uit de notulen bleek dat meerdere bestuursleden van de centrale bank openlijk bedenkingen hadden bij het voortzetten van he... »

Nadine Smeding

Goudprijs staat onterecht onder druk

15 februari 2013

In Nederland viel er afgelopen week weinig eer te behalen. De inflatie in januari is door de zware belastingdruk naar 3% gestegen. Dit is het hoogste niveau van de afgelopen 4 jaar tijd en zet de koopkracht verder onder druk. De Nederlandsche Bank verwacht dat het reële beschikbare inkomen van Nederlanders in 2013 met een verdere 6% zal dalen. Daar kwam bij dat bekend werd dat de Nederlandse ... »

Nadine Smeding

Prijsexplosie in platina

8 februari 2013

Vrijdagmorgen steeg het goud tot $1670 per Toz. De prijs van goud bleef daarmee nagenoeg ongewijzigd ten opzichte van vorige week vrijdag ondanks het feit dat gisteren de euro hard naar beneden kelderde als gevolg van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. De prijs van zilver is... »

Nadine Smeding

Stagnatie edelmetaalkoersen

1 februari 2013

De euro heeft deze week met een koers van 1,3632 dollar, wederom een nieuw hoogtepunt weten te bereiken. Dit is de hoogst genoteerde stand sinds november 2011. Veel beleggers zijn op dit moment optimistisch gestemd door de verwachting dat Europa het ergste gedeelte van de schuldencrisis met 2012 achter zich heeft kunnen laten. Hierdoor stroomt er volgens RBS op dit moment massaal geld terug naar E... »

Nadine Smeding

1 | ... | 161 | 162 | 163 | ... | 170