X
GoldRepublic
View

Short Squeeze goud

25 januari 2013

De meningen over de mondiale economie en ontwikkeling van de goudkoers lopen sinds eind 2012 steeds verder uiteen. Een aantal banken hebben afgelopen weken hun prognoses voor de goudkoers naar beneden bijgesteld omdat er optimistisch verwacht wordt dat de wereldgrootheden het komende jaar hun inflatie onder controle kunnen houden. Daar waar bijvoorbeeld Morgan Stanley een meer gematigde verwach... »

Nadine Smeding

Begin van valutaoorlog?

18 januari 2013

De consumentenprijzen zijn in december met 0,4% harder dan verwacht gestegen in Europa. Economen rekenden op een stijging van 0,3%. De inflatie van 2,2% was wel conform verwachting. De Europese Centrale Bank heeft deze cijfers nodig om het monetair beleid op jaarbasis vast te stellen. De ECB hanteert namelijk als doelstelling de geldontwaarding onder of in de buurt van de 2% te houden. De Euro st... »

Nadine Smeding

Stijgende vraag goud en profiterende dollar

11 januari 2013

In Europa heeft de ECB op donderdag unaniem besloten om de rente zoals verwacht op 0,75% te houden. De Centrale Bank verwacht dat de Europese economie halverwege 2013 al herstel zal laten zien en doordat de inflatie minder hard stijgt dan eerder werd verwacht lijkt een verdere stimulans niet nodig... »

Nadine Smeding

Hoog rendement met lage economische gevoeligheid

4 januari 2013

Op nieuwjaarsdag stemden de Democraten en de Republikeinen in met het voorstel om een groot deel van de $600 miljard aan geplande bezuinigingen in 2013 terug te draaien. Veel banken en fondsen reageerden echter teleurgesteld over de gemaakte afspraken om de fiscal cliff te omzeilen. De nieuw gemaakte afspraken zorgen ervoor dat de belastingen voor de Amerikanen met uitzondering op de hoogste inkom... »

Nadine Smeding

1 | ... | 162 | 163 | 164 | ... | 170