X
GoldRepublic
View

Uitblijven herstel wereldeconomie

28 december 2012

Nadat we allemaal het einde van de wereld hebben overleefd genoten ook de beurzen van een paar dagen welverdiende vakantie. Ondanks de flinke koersdalingen van de afgelopen weken (goud daalde met 3% en zilver met 4%) sluiten beide edelmetalen het jaar met winst af. Goud staat op $1655/ TOZ met een maximale winst van 6,3%. De zilverkoers staat op $ 30/ TOZ - een maximale winst van 13,7% (ten opzich... »

Nadine Smeding

Outlook goud en overige markten 2013

21 december 2012

In de eerste twee weken van december verloor de goudprijs al 3% van zijn glans. Niet alleen grote verkooporders maar ook de onzekerheid over de Fiscal Cliff speelden hier een belangrijke factor in. Dachten we dat we inmiddels wel klaar waren voor de langverwachte en beloofde eindejaarsrally, zakten de koeren op donderdag middag naar het nieuwste dieptepunt van de afgelopen 4 maanden van $1636 per ... »

Nadine Smeding

Vooruitzichten, QE4, grootbanken en de fiscal cliff

14 december 2012

Ondanks de nieuw aangekondigde quantitatieve verruiming in Amerika, de toenemende instabiliteit in Europa en de hoge prijsverwachtingen van verschillende banken is de goudprijs de tweede helft van deze week onder de $1700,- per Toz gezakt. Zilver verloor zelfs 4,2% van zijn waarde en zakte naar... »

Nadine Smeding

Wordt goud onderdeel van het Tier-1 kapitaal?

7 december 2012

De goud- en zilverkoers wisten zich aan het begin van deze week weer in zekere zin te herstellen van het flinke koersverlies van vorige week toen er plotseling een grote hoeveelheid “stop-loss orders” in de markt terecht gekomen waren. Totdat de koersen woensdag middag rond 15:00 uur opnieuw een snoekduik naar het laagste punt van afgelopen 4 weken maakten. Goud bleef hangen rond ... »

Nadine Smeding

1 | ... | 163 | 164 | 165 | ... | 170