X
GoldRepublic
View

Ook spaargeld is niet meer veilig

22 maart 2013

Om niet gelijk bij oude wonden aan te belanden, zijn  er deze week ook nieuwe zorgwekkende gebeurtenissen te melden. Het reddingsplan voor Cyprus is afgelopen maandag als een bom ingeslagen op de financiële markten. De aandelenbeurzen doken wereldwijd in mineur, obligatiekoersen en goud hervonden hun weg naar boven. Goud bereikte op donderdag haar hoogte punt van de week met een koers va... »

Nadine Smeding

Centrale banken part I: Cinderella story

15 maart 2013

Er was eens in een ver land een centrale bank die een vloek op goud uitsprak om te voorkomen dat goud een sterkere positie zou krijgen dan haar eigen dochter, de dollar. Afgelopen week sierde de kop dat de Federal Reserve bewust de goudprijs drukt in diverse internationale media. Dit is iets waar al lang over gespeculeerd wordt, maar nu dan toch ook het grote publiek bereikt heeft. Voormalig onder... »

Nadine Smeding

Euforie op Amerikaanse beurzen

8 maart 2013

Afgelopen week steeg de Amerikaanse beurs Dow Jones tot het hoogste punt ooit. Ook de Standard en Poor’s kon hierop niet achterblijven en is na een rally van 1,7% nog maar 1% verwijdert van haar hoogste punt sinds 2007. Lagere werkeloosheidsaanvragen en een stijging in de Amerikaanse... »

Nadine Smeding

Window dressing

1 maart 2013

De Amerikaanse beurs Dow Jones bereikte afgelopen week met 14.075 bijna het hoogste niveau ooit. Door de toegenomen risicobereidheid is de volatiliteit aanzienlijk gestegen. Daarnaast was de stijging ook het gevolg van massale ‘window dressing’ waarbij beleggers hun overtollige cash nog snel in aandelen stopten.  De rest van de wereld werd vrijdag vooral met negatieve cijfers g... »

Nadine Smeding

1 | ... | 160 | 161 | 162 | ... | 170