X
GoldRepublic
View

Goudval: kopen of verkopen?

19 april 2013

Zorgen om Cyprus, tegenvallende detailhandelscijfers, dalende consumentenvertrouwen, de nog hoge werkeloosheid in de VS en de rente op inflatie beschermende Amerikaanse staatsobligaties die naar het laagste niveau sinds 2012 daalden. Maandenlang kon niets beleggers imponeren. En daar kwam het goud- verkoopadvies van Goldman Sachs donderdag 11 april. Paniek alom in de markt. Opeens wisten de tot d... »

Nadine Smeding

Centrale banken kopen massaal goud

12 april 2013

Toen vandaag goud geleidelijk onder de technische grens van $1540 zakte leek het erop dat short-sellers hun werk wel hadden gedaan. Echter zakte goud zelfs nog even onder de $1500 grens. Ook andere commodities waaronder zilver en olie kregen het zwaar te verduren. Goud gedraagt zich al enige tijd opmerkelijk en lijkt minder te reageren op tegenvallende macro-economische signalen.... »

Nadine Smeding

Pokerface van Financiële markten

5 april 2013

Met alle zorgwekkende en onstabiele economische ontwikkelingen wereldwijd zou het logisch lijken dat we op een punt zijn aanbeland dat zelfs beleggers van hun hoge risicoprofiel zouden afstappen. De extra liquiditeit die de Fed en de BoJ massaal in beurzen pompt, de verwachte stijging in... »

Nadine Smeding

De slag om de nieuwe wereldmunt

29 maart 2013

Nu de beurzen vandaag en komende maandag dicht zijn, kunnen we even kortstondig rust nemen van alle turbulente economische ontwikkelingen wereldwijd. Na akkoord van het noodpakket ter hoogte van € 10 miljard met aanvullende afspraken dat de twee grootste banken drastisch herstructureert moesten worden, konden donderdag na anderhalve week de banken op Cyprus weer open. Met scherpe rest... »

Nadine Smeding

1 | ... | 159 | 160 | 161 | ... | 170