X
GoldRepublic
View

Duitse Gründlichkeit

14 juni 2013

Al een jaar lang profiteren alle beurzen van de monetaire stimulansen van de VS. Sinds de Fed op 22 mei heeft aangegeven dat de kans steeds groter wordt dat ze QE3 zullen afbouwen zijn de markten weer in rep en roer. Mondiaal zijn de angsten van beleggers reeds goed voelbaar in de vorm van aanzienlijk hogere rentes.... »

Nadine Smeding

Monetaire instabiliteit en de prijs van goud

7 juni 2013

De vraag waar de meeste beleggers zich op dit moment mee bezig houden luidt: waar is het nog veilig? De maanden april en mei kenmerkten zich door stijgende aandeelmarkten waarbij de Japanse beurs aan kop ging. De beurzen floreren nog steeds maar zijn niet gebaseerd op reële economische cijfers. Er hoeft ergens maar één dominosteen om te vallen en alle andere economie&e... »

Nadine Smeding

Centraal gesteggel

31 mei 2013

De onzekerheid op de financiële markten lijkt inmiddels met de dag te stijgen. Het lijkt allemaal voorspoedig te gaan in de wereld, maar schijn bedriegt. Ondanks dat een aantal economische cijfers erop wijzen dat de wereldeconomie in de tweede helft van het jaar weer in de lift zal zitten,... »

Nadine Smeding

De Bernanke-spagaat

24 mei 2013

Goud was vrijdagochtend op weg naar de sterkste stijging van de afgelopen maand. Begin deze week waren vooral Aziatische beleggers actief op de goudmarkt. Aangetrokken door lage goudprijzen en een toenemende volatiliteit van de Nikkei werd er op grote schaal goud aangekocht. De sterke Aziatische vraag zorgde voor recordhoogtes voor premiums op fysiek goud in Hong Kong en Singapore. Later in de we... »

Nadine Smeding

1 | ... | 157 | 158 | 159 | ... | 170