X
GoldRepublic
View

Backwardation

12 juli 2013

Daar waar het afgelopen weken steeds moeilijker leek te worden om te begrijpen hoe financiële markten reageren op fundamentele veranderingen, begint het inmiddels redelijk voorspelbaar te worden. Aan het begin van de week ging de aandacht uit naar het consumentenkrediet in de VS die hoger was uitgevallen dan verwacht. Goed voor de Amerikaanse economie want dat betekent immers dat de consumpti... »

Nadine Smeding

De slapende bank

5 juli 2013

Het was weer een week vol schommelingen en verschuivingen. Aan het begin van de week keken beleggers uit naar Europese inflatie van 1,4% naar 1,6% en de torenhoge werkloosheidcijfers (12,1%). Ook de PMI’s van de Europese landen vielen tegen. Terwijl het op donderdag door Independence Day angstvallig stil was aan de andere kant van de oceaan, reageerden Europese en Aziatische beurzen positief... »

Nadine Smeding

De markten lijken het spoor volledig bijster te zijn

28 juni 2013

Op dit moment bevinden we ons in een moeilijk beleggingsklimaat. De wereldeconomie is niet nog niet helemaal afgekoeld maar laat ook nog te weinig tekenen van herstel zien. De begrotingstekorten van ’s werelds grootste economieën, VS en China, nemen steeds ergere vormen aan. Ondanks de forse... »

Nadine Smeding

Van Liquiditeitskoning naar Dagobert Duck

21 juni 2013

Veel hadden we niet verwacht van het tweedaagse overleg van de Federal Reserve afgelopen dinsdag en woensdag. Op 22 mei kondigde Bernanke immers reeds aan van plan te zijn om QE3 af te bouwen als de Amerikaanse economie zich verder stabiliseert. Als gevolg hierop hadden we afgelopen weken al een renteschok op de beurzen. Toch reageerden de markten zeer geshockeerd toen de Fed woensdagavond verkond... »

Nadine Smeding

1 | ... | 156 | 157 | 158 | ... | 170