X
GoldRepublic
View

Waarom China de sleutel tot de goudprijs is

9 augustus 2013

Een belangrijk Chinees gezegde luidt: “De sparende man wordt een vrij man”. De bijna anderhalf miljard Chinezen hebben dit advies ter harte genomen. Zij zwoegen voor financiële vrijheid. Zij sparen jaarlijks circa vier biljoen dollar — een getal met twaalf nullen. Maar weet u wat de Chinese spaardrift betekent voor een belegging in goud?... »

Olav Dirkmaat

Hoe de Fed het zichzelf onmogelijk maakt

2 augustus 2013

Het was weer een veelbewogen week. Terwijl het kwik buiten opliep naar 35 graden — de warmste dag van het jaar — zullen ook de heren van de Fed het aardig benauwd hebben. Ook beleggers weten inmiddels niet meer wat te denken van de stortvloed aan tegenstrijdige beweringen en cijfers. Wij doen daarom deze week een poging om deze enerverende dagen in perspectief te plaatsen.... »

Olav Dirkmaat

Verbod banken op fysieke handel in grondstoffen

26 juli 2013

De financiële markten trekken zich op dit moment vrijwel niets aan van de stagnerende Amerikaanse groeiverwachtingen.... »

Nadine Smeding

Beleggingstitanen bouwen aandelenposities af

19 juli 2013

Afgelopen week barstte het stormgeweld van alle halfjaarcijfers van bedrijven en economische vooruitzichten in alle hevigheid los. Winnaars konden we in de Amerikaanse hoek vinden en verliezers in de Aziatische hoek. Standard & Poor’s en Dow Jones vlogen immers beide naar nieuwe recordhoogtes na meevallende macrocijfers en geruststellende woorden van Bernanke. Niet alleen daalde het aant... »

Nadine Smeding

1 | ... | 155 | 156 | 157 | ... | 170