X
GoldRepublic
View

Gaat het Europese 'QE' zijn einde wel halen?

24 april 2015

In 1971 verlieten we de (semi-)goudstandaard en stapten we over naar een PhD-standaard. Onder de PhD-standaard is de geldhoeveelheid niet afhankelijk van de goudreserves, maar volledig overgeleverd aan het arbitraire oordeel van de centrale bankier. Nog nooit hadden academici zoveel macht en invloed op de financiële markten.... »

Olav Dirkmaat

China: wat de 'nieuwe zijderoute' is en wat het voor goud betekent

17 april 2015

China is de wereldmacht van de 21e eeuw. Deze stelling werd bevestigd toen ik deze week in Dubai was op een internationaal edelmetaalcongres. Eén van de sprekers was de vicevoorzitter van de Shanghai Gold Exchange. China internationaliseert stap voor stap zijn financiële markten en de goudhandel is de hoeksteen daarin.... »

Olav Dirkmaat

Waarom optimistische beleggers verliezers zijn

10 april 2015

Beleggen en psychologie zijn nauw met elkaar verbonden. En dat heeft grote gevolgen voor de waarde van uw beleggingsportefeuille en — uiteindelijk — de hoogte van uw maandelijkse pensioeninkomen of de duur van uw geplande wereldreis. Vandaag laat ik zien waarom de 'Stockdale-paradox' relevant... »

Olav Dirkmaat

Drie redenen waarom de ABN Amro ongelijk heeft over de goudprijs

3 april 2015

De ABN Amro voorspelt een verdere daling van de goudprijs naar $800/oz. Waarop is dit koersdoel gebaseerd en welke fouten maakt de ABN Amro?... »

Olav Dirkmaat

1 | ... | 133 | 134 | 135 | ... | 170