X
GoldRepublic
View

Drie dingen die u NIET moet doen om rendement te maken

27 maart 2015

De spaarrente bij de Rabobank ging deze maand als eerste van alle banken onder de 1 procent. De rest zal spoedig volgen, want meer dan 25% van alle uitstaande Europese staatsobligaties heeft een negatieve rente. Voor het eerst in de geschiedenis zijn er bedrijven die geld lenen tegen een negatieve rente.... »

Olav Dirkmaat

Hoe één woord van Yellen de grootste volatiliteit in 20 jaar ontketende

20 maart 2015

Afgelopen donderdag publiceerde de Federal Reserve de notulen van de laatste vergadering. Deze notulen zijn een zorgvuldige 'kopiëren/plakken'-oefening. Per keer worden slechts enkele woorden gewijzigd of verwijderd. Deze week was de markt in de ban van één enkel woord. Wat ze niet wisten is dat dit ene woord tot de grootste volatiliteit in 20 jaar op valutamarkten zou leiden, zelfs groter dan tijdens de eurocrisis.... »

Olav Dirkmaat

Dit heeft niemand door (en zal enorme gevolgen hebben)

13 maart 2015

Deze week daalde de euro tot $1,04 — een twaalfjarig laagtepunt  — en we zijn hard op weg naar 'pariteit', waarbij een euro evenveel waard is als een dollar. Een dergelijke daling van de euro ten opzichte van de dollar is met recht een zeldzaamheid. Dit heeft strekkende gevolgen voor de... »

Olav Dirkmaat

Goudmijnen: wat zijn de voor- en nadelen?

6 maart 2015

De vraag die altijd blijft terugkomen. Moet ik beleggen in goudmijnen of in goud? Wat is beter? Wat zijn de voor- of nadelen van het beleggen in goudmijnen?... »

Olav Dirkmaat

1 | ... | 134 | 135 | 136 | ... | 170