X
GoldRepublic
View

U bent gewaarschuwd! "Niemand ziet een drama als in 2008 gebeuren"

27 februari 2015

Voormalig honkbalspeler Yogi Berra zei het het beste: "Het is moeilijk om voorspellingen te doen, vooral over de toekomst". Er verscheen daarom een brede glimlach op mijn gezicht toen ik deze week het Algemeen Dagblad las.... »

Olav Dirkmaat

Hoe beschermt u uw vermogen tegen een Grieks doemscenario?

20 februari 2015

Ik vermoed nog steeds, net als de markt, dat er op het laatste moment een akkoord tussen de Griekse regering en de eurogroep zal worden gesloten. Iedere minuut die verstrijkt, betekent echter dat een misstap zomaar kan leiden tot een definitief Grexit. Er hoeft maar iets mis te gaan, en het zal te laat zijn om de plooi nog glad te strijken.... »

Olav Dirkmaat

Grexit: aftocht Griekenland uit euro onvermijdelijk?

13 februari 2015

Al bijna een jaar geleden schreef Financial Times dat er een 'nieuwe paststelling' tussen de Grieken en de trojka dreigde. Ik schreef toen al dat er geen sprake was van een 'nieuwe' patsstelling, maar een permanente patsstelling. Hierdoor is het onvermijdelijk dat Griekenland vroeg of laat uit de... »

Olav Dirkmaat

Dit gebeurde er de laatste keer dat bedrijfswinsten daalden

6 februari 2015

Velen menen dat de Amerikaanse economie herstellende is. Maar wat als het tegenovergestelde waar is? Wat als de Amerikaanse economie eerder vroeger dan later opnieuw getroffen zal worden door een recessie? Een recessie zal grote, negatieve gevolgen hebben voor uw vermogen. Ik heb deze week drie grafieken voor u. En ik kan alvast verklappen: we kunnen spreken over een onmiskenbare (financiële)... »

Olav Dirkmaat

1 | ... | 135 | 136 | 137 | ... | 170