X
GoldRepublic
View

Brexit: nieuws slaat in als een bom, goud door $1.300/oz

24 juni 2016

Terwijl ik zelf verwachtte dat uiteindelijk het ‘blijf’-kamp zou winnen, verrasten de Britten de wereld door met een miljoen stemmen verschil voor een Brexit te kiezen. De Britten zullen de Europese Unie verlaten in een traject van onderhandelingen dat naar verluidt twee jaar zal duren. Ze moeten dat wel zonder premier David Cameron doen. Hij gaf er de brui aan nadat duidelijk werd dat een meerderheid uit de EU wil. De financiële markten schrokken: goud steeg 4% (in dollartermen), de... »

Olav Dirkmaat

Brexit: gevolgen voor goud

16 juni 2016

Op 23 juni maken de Britten de gang naar de stembus om te beslissen of zij in de Europese Unie willen blijven of niet. Er is al veel geschreven over een eventuele Brexit. Laten we deze analyses op een rij zetten en bekijken welke conclusies we kunnen trekken.

... »

Olav Dirkmaat

De recente stijging in wanbetalingen bij banken is schokkend

14 juni 2016

Het percentage achterstallige leningen is de sleutel om bankcycli te begrijpen. Dit percentage beantwoordt één vraag: hoeveel procent van alle leningen worden ten minste 90 dagen niet meer betaald? Het antwoord op deze vraag is verreweg de beste indicator voor het aantal 'probleemschulden'  op

... »

Olav Dirkmaat

Arbeidsmarkt in de VS ligt in coma

6 juni 2016

Na de publicatie van de notulen van de rentevergadering van de Fed in april eerder dit jaar, merkte ik al tijdens het schrijven van mijn vorige artikel dat beleggers ineens de kans op een renteverhoging in juni veel hoger zijn gaan inschatten. Van nagenoeg 0 procent naar ruim 30 procent kans erop. Zij deden dat niet alleen door wat er in de vermelde notulen te lezen viel, maar ook omdat verschillende Fed-bestuurders in de dagen ervoor impliciet en expliciet lieten weten dat een renteverhoging in juni heel goed mogelijk is.

... »

Edin Mujagić

1 | ... | 113 | 114 | 115 | ... | 169