X
GoldRepublic
View

Brexit: gevolgen voor goud

16 juni 2016

Op 23 juni maken de Britten de gang naar de stembus om te beslissen of zij in de Europese Unie willen blijven of niet. Er is al veel geschreven over een eventuele Brexit. Laten we deze analyses op een rij zetten en bekijken welke conclusies we kunnen trekken.

... »

Olav Dirkmaat

De recente stijging in wanbetalingen bij banken is schokkend

14 juni 2016

Het percentage achterstallige leningen is de sleutel om bankcycli te begrijpen. Dit percentage beantwoordt één vraag: hoeveel procent van alle leningen worden ten minste 90 dagen niet meer betaald? Het antwoord op deze vraag is verreweg de beste indicator voor het aantal 'probleemschulden'  op bankbalansen. Wat vertelt het ons nu en is een nieuwe bankencrisis aanstaande?

... »

Olav Dirkmaat

Arbeidsmarkt in de VS ligt in coma

6 juni 2016

Na de publicatie van de notulen van de rentevergadering van de Fed in april eerder dit jaar, merkte ik al tijdens het schrijven van mijn vorige artikel dat beleggers ineens de kans op een renteverhoging in juni veel hoger zijn gaan inschatten. Van nagenoeg 0 procent naar ruim 30 procent kans

... »

Edin Mujagić

Goudprijs in 2016: waar gaan we heen?

3 juni 2016

Na een fantastisch eerste kwartaal, heeft de goudprijs weer pas op de plaats gemaakt. Na precies vijf maanden staan we voor dit jaar op een plus van 10,9% (of 14,3% in dollars). De goudkoers brak heel even door de $1.300/oz-grens, maar is de afgelopen weken gedaald naar iets meer dan $1.200/oz. De goudprijs in 2016 heeft het tot nu toe verreweg boven verwachting gedaan, maar wat zijn de vooruitzichten voor de tweede helft van 2016?

... »

Olav Dirkmaat

1 | ... | 114 | 115 | 116 | ... | 170