Goud- en zilverproductie en onzekere markten

24 augustus 2012

Zwakke macrocijfers uit Europa, China en Verenigde Staten bleven ook afgelopen week de boventoon voeren. De situatie rondom Griekenland zorgde voor onzekerheid op de Europese beurzen. De Griekse premier Samaras reisde afgelopen week door Europa om uitstel voor de noodzakelijke bezuinigingen in Griekenland te krijgen. Verder zijn ook de graadmeters van de Europese bedrijvigheid gedaald waardoor ... »

Nadine Smeding

Verschuiving papier goud naar fysiek

17 augustus 2012

Het Centraal Bureau voor de Statistiek melde afgelopen week dat de werkloosheid binnen Nederland in juli uitkomt op 510.000 personen. Dat is 6,5% van de beroepsbevolking en dit getal stijgt gemiddeld met 9000 personen per maand. De detailhandelsomzet in de VS is in juli met 0,8% gestegen ten opzichte van een maand eerder en gaven de Amerikaanse consumenten in juli in totaal $404 miljard uit. Ook i... »

Nadine Smeding

Hoe ziet een deflationair scenario eruit?

10 augustus 2012

Op de beurzen is het deze week in vergelijking met voorafgaande weken vrij rustig verlopen. Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s verlaagde de outlook van Griekenland van stabiel naar negatief. Ze houden er rekening mee dat Griekenland nog dit jaar verder in betalingsproblemen komt en hierdoor in... »

Nadine Smeding

Positieve verwachtingen voor Fed-bijeenkomsten

3 augustus 2012

Afgelopen week keken alle beleggers wereldwijd met positieve verwachtingen uit naar de bijeenkomsten van de Federal Reserve (Fed) en de Europese Centrale Bank (ECB). Woensdag werden beleggers dan toch weer teleurgesteld doordat de Fed besloot om ondanks een terugval in het herstel van de Amerikaanse economie, voorlopig toch nog geen extra stimuleringsmaatregelen wil nemen. Wel wordt het zogenaamde... »

Nadine Smeding

1 | ... | 114 | 115 | 116 | 117

“Tien dingen die u moet weten
alvorens u belegt in goud”

Meld u nu aan voor onze wekelijkse
nieuwsbrief en ontvang gratis het
exclusieve rapport over het beleggen
in goud.