X
GoldRepublic
View

De 10 best gelezen artikelen in 2016

23 december 2016

Zondag aanstaande is het Kerst. De feestdagen beginnen. De jaarwisseling staat voor de deur. Kortom, een mooi moment om een bewogen jaar te herleven, de gebeurtenissen op een rij te zetten, en de impact van deze gebeurtenissen opnieuw te verteren. Hierbij onze tien meest gelezen artikelen gedurende 2016 met een korte omschrijving.

... »

Olav Dirkmaat

Fed-beleid in 2017: een deja-vu van 2016?

16 december 2016

De goudprijs zit al enkele weken in de hoek waar rake klappen vallen. Kostte een troy ounce begin november nog iets meer dan $ 1.300, inmiddels bedraagt de prijs circa $1.130. Een sterkere dollar – EUR/USD is gedaald van ongeveer 1,12 begin oktober naar circa 1,04 nu – en het vooruitzicht op een serie renteverhogingen door de Fed zijn de belangrijkste redenen voor die daling.

... »

Edin Mujagić

OPEC en niet-OPEC landen samen tegen lage olieprijs

13 december 2016

10 Dollar. Zo veel is de olieprijs gestegen sinds 30 november, de dag waarop olieproducerende landen verenigd in OPEC besloten hun gezamenlijke olieproductie te verlagen om zo voor minder aanbod van olie te zorgen, in de hoop dat de prijs ervan daardoor zal stijgen.

Een OPEC-afspraak om de

... »

Edin Mujagić

De waanzin van Draghi en zijn opkoopprogramma

9 december 2016

Wat is de definitie van waanzin? Steeds opnieuw hetzelfde doen, en dan verschillende uitkomsten verwachten. Dat de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, volgens deze definitie aan waanzin lijdt, blijkt maar weer eens. De Italiaan begon in maart 2015 aan een massaal opkoopprogramma dat beter bekend staat als “quantitative easing”. We zijn inmiddels twintig maanden verder en kunnen de stand opmaken. En dat is precies wat we in dit artikel gaan doen. De beslissing om het opkoopprogramma te verlengen tot en met december 2017 valt niet te rechtvaardigen. De ECB-voorzitter maakt een absurd besluit en brengt de markt in een manisch-depressieve staat.

... »

Olav Dirkmaat

1 | ... | 103 | 104 | 105 | ... | 170