X
GoldRepublic
View

Amerikaanse economie groeit nog steeds langzaam; goudmijnsector consolideert

4 maart 2019

Terwijl de pers euforisch rapporteert dat de economische groei in de Verenigde Staten niet zo slecht was als gedacht (want: 2,9% groei voor 2018), is de post-crisis groei een van de meest tegenvallende uit de geschiedenis. Nu de groei in het vierde kwartaal bekend is, zet de V.S. een uiterst sombere reeks neer: 13 jaar op rij met een bbp-groei onder de 3%, en dat ondanks de verkiezingsbelofte van Trump om de Amerikaanse economie sneller dan 3% te groeien.

... »

Olav Dirkmaat

De goudprijs en de Amerikaanse economie?

22 februari 2019

De goudprijs sloot gisteren rond de $1325 per troy ounce. Dat is opvallend, nadat de goudprijs na de jaarwisseling overtuigend door de $1300-barriére brak. De goudprijs stootte nog eens drie procent door tot boven de $1340/oz, maar viel deze week weer wat terug. De reden? Alles lijkt ineens weer koek en ei op de aandelenbeurs en Trump – zo beweert men – nadert een zwaarbevochten handelsakkoord met de Chinezen. Maar deze goednieuwsshow is toch opvallend na een bericht eerder deze week.... »

Olav Dirkmaat

Bloomberg: Amerikaanse automarkt ligt op ramkoers

15 februari 2019

Deze week wilde ik de Amerikaanse automarkt uitlichten. In 2008 was uiteraard de hypotheekmarkt de gebeten hond: iedereen had het over de “subprime”-crisis. Subprime behelst risicovollere kredietnemers met lagere kredietscores. Twee jaar geleden zei ik al eens nadrukkelijk dat het ditmaal niet

... »

Olav Dirkmaat

Dit is hoe goed de economie draait

11 januari 2019

Paniek op de beurs: bedrijven komen weer naar buiten met de laatste kwartaalcijfers, welke niet uiterst fraai blijken te zijn. Misschien zegt de rentecurve meer dan de Fed-economen en menig journalist menen?

... »

Olav Dirkmaat

1 | 2 | 3 | 4 | ... | 47