X
GoldRepublic
View

Gratis bestaat niet

21 januari 2021

Kinderopvang moet gratis. Dat is een van de vele voorstellen of zaken waar politici zich sterk voor zeggen te gaan maken als zij het na 17 maart voor het zeggen krijgen in ons land. Er is niets mis mee kinderopvang minder duur te maken als je het mij vraagt. Maar beloven die gratis te maken, is lariekoek. HET. KAN. NIET. Iedere politicus met een beetje economisch verstand moet dat weten.... »

Edin Mujagić

December 2020: de maand sinds wanneer sparen geen zin meer heeft

11 december 2020

Het was al officieus dat sparen geen zin meer heeft, met de centrale banken die de rentes op 0 procent beloven te houden en inflatie willen aanjagen maar sinds december 2020 is het ook formeel gemaakt dat sparen geen zin heeft. Dat is althans mijn conclusie na de persconferentie van de Europese Centrale Bank (ECB) gisteren gevolgd te hebben.

... »

Edin Mujagić

Centrale banken zetten marktwerking uit in jacht op inflatie

3 december 2020

In oktober lagen de prijzen 0,3 procent lager dan een jaar eerder, meldde Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek, onlangs. Het was daarmee de derde opeenvolgende maand van negatieve inflatie. Er is geen sprake van deflatie, daarvoor moeten de prijzen over een breed front en langdurig... »

Edin Mujagić

2020 eindigt eindelijk. We kijken terug en vooruit!

27 november 2020

De inflatie zal de komende jaren zeer waarschijnlijk niet oplopen en áls dat wel gebeurt, dan nog is er niets aan de hand. Centrale banken kunnen de rentes verhogen. Zij weten wel hoe zij hogere inflatie kunnen beteugelen. Dat is de samenvatting van veel congressen, bijeenkomsten en gesprekken die ik met andere economen en analisten heb gehad in de afgelopen maanden. Met het einde van het jaar in zicht, is het een goed gebruik de focus te verleggen naar het jaar dat op komst is. Dat is dit jaar extra aantrekkelijk want iedereen wil 2020 zo snel mogelijk vergeten.

... »

Edin Mujagić

1 | ... | 10 | 11 | 12 | ... | 46