X
GoldRepublic
View

Nieuwe stimulering maakt meer kapot dan het repareert

15 oktober 2020

Jerome Powell, de baas van de FED, verscheen onlangs in het Amerikaanse parlement om afgevaardigden bij te praten over economische ontwikkelingen. Hij greep die gelegenheid aan om voor de zoveelste keer de Amerikaanse overheid op te roepen met een nieuw pakket maatregelen te komen. Als dat niet gebeurt, dreigt het economisch herstel in de kiem gesmoord te worden. “Een nieuwe stimuleringsronde is het fundament onder vele, vele voorspellingen over economische groei”, aldus hij.

... »

Edin Mujagić

De ECB laat belangrijkste rente op 0% maar praat de euro niet naar beneden

8 oktober 2020

Het bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) besloot onlangs de belangrijke rentes ongewijzigd te houden, met de belangrijkste rente op 0 procent. 

... »

Edin Mujagić

Fed-conferentie is geweest. Nu het stof neergedaald is, is het tijd voor een beschouwing

15 september 2020

De jaarlijkse retraite voor centrale bankiers in Jackson Hole, in de Amerikaanse staat Wyoming, eind augustus, is om twee redenen een hoogtepunt in de agenda van de belangrijke centrale bankiers. De eerste reden is de prachtige omgeving waarin ze elkaar spreken. Het uitzicht op de Rotsgebergte

... »

Edin Mujagić

Op naar $2.000

29 juli 2020

Het oude Rome. De Mongoolse provincie Ilkhanate in de dertiende eeuw. Duitsland tussen de twee wereldoorlogen. Het oude China voordat Marco Polo het land zou bezoeken. Joegoslavië in de jaren tachtig en negentig. Argentinië. Zimbabwe. Zomaar wat voorbeelden van landen en regio’s die ons leren dat als je te veel geld in omloop brengt, de koopkracht ervan uiteindelijk zal dalen.... »

Edin Mujagić

1 | ... | 11 | 12 | 13 | ... | 46