X
GoldRepublic
View

Fed: damned if you do, damned if you don’t

5 maart 2021

Jerome Powell sprak eerder deze week op een bijeenkomst over economie en monetair beleid. Op de financiële markten keek men reikhalzend naar uit wat de opperste centrale bankier van de wereld zou zeggen over de stijgende langetermijnrentes in het land. Het toonaangevend tienjaarstarief was geklommen tot bijna 1,5 procent, een vol procentpunt stijging sinds augustus vorig jaar. Dat is nogal fors.

... »

Edin Mujagić

Luisteren naar centrale bankiers een must

19 februari 2021

Goed luisteren naar centrale bankiers, vervolgens dat wat ze zeggen, vertalen vanuit het centraal bankiers naar de gewone mensentaal is een must is voor iedereen die iets wil zeggen of begrijpen van het gedrag op de financiële markten. Dat vertalen en tevens luisteren betekent ook luisteren naar wat de centrale bankiers níet zeggen. Vaak is dat nog belangrijker dan dat wat ze wél zeggen. Het is geen makkelijke opgave, centraal bankiers is een lastige taal die ook nog eens verandert in loop... »

Edin Mujagić

ECB ziet het glas niet eens als halfleeg!

28 januari 2021

Is het economisch glas halfleeg of half vol? Die vraag kunnen we ook aan de centrale bankiers stellen. Afgelopen week bleek het heel wat uit te maken aan wélke centrale banken je die vraag stelt! Een tweeluik, beginnend met onze eigen Europese Centrale Bank (ECB). ... »

Edin Mujagić

Fed over inflatie: genezen is beter dan voorkomen

28 januari 2021

Het is 10 juni 2020. Jerome Powell, voorzitter van de Fed, staat achter het spreekgestoelte van de bank. Op een vraag over de timing van de mogelijke renteverhogingen in de toekomst, zegt hij dat de bank “niet nadenkt over renteverhogingen, we zijn nog niet eens aan het nadenken wanneer te gaan nadenken over renteverhogingen."

... »

Edin Mujagić

1 | ... | 9 | 10 | 11 | ... | 46