X
GoldRepublic
View

Guur weer voor edelmetalen?

2 februari 2018

De stand van zaken in de Amerikaanse economie is als volgt te omschrijven: de groei is er en is stabiel, de arbeidsmarkt draait uitstekend, de werkloosheid is zeer laag, de Amerikaanse consument geeft meer geld uit en bedrijven investeren flink meer onder meer omdat beide groepen veel vertrouwen in de toekomst hebben. Het enige wat mist is de inflatie. Die ligt nog steeds onder 2 á 2,5 procent, het percentage waar de Fed die graag ziet.

Dat was dé reden waarom de Fed deze week de officiële

... »

Edin Mujagić

Crisis voorbij maar beleid blijft in crisismodus

30 januari 2018

Eindelijk. Na een aantal matige en ronduit slechte jaren van economische groei, konden we enkele dagen geleden een economisch uitstekend jaar uitluiden. Én, zoals het er nu naar uitziet, een al even prima jaar inluiden. Tijd voor een feestje dus. Of niet?

... »

Edin Mujagić

Een poging om goud te waarderen (een vooruitzicht voor 2018)

26 januari 2018

Deze week een preliminaire poging om goud op een andere manier te waarderen. Ik heb eerder laten zien hoe we de aandelenmarkt kunnen waarderen: we kunnen de vervangingswaarde van de onderliggende bedrijfsactiva afzetten tegen de prijs die we voor diezelfde bedrijfsactiva betalen op de

... »

Olav Dirkmaat

Einde QE en renteverhogingen om de hoek in de eurozone?

19 januari 2018

Gaat de Europese Centrale Bank haar rente – thans op 0 procent – eerder verhogen dan de markt tot voor kort had verwacht? Een recent rapport ontketende de speculatie daarover. Maar is die speculatie terecht of overdrijven de markten weer eens?

... »

Edin Mujagić

1 | ... | 80 | 81 | 82 | ... | 170