X
GoldRepublic
View

S&P 500 bereikt opnieuw recordhoogte

26 april 2019

Daar we ons bevinden in de laatste etappe van de economische cyclus, moeten we ons niet verbazen dat de aandelenmarkt nog enkele malen nieuwe recordhoogtes bereikt. Hetzelfde gebeurde op weg naar de crisis die eind-2017 uitbrak. Nadat de rentecurve omkeerde, duurde het nog langer dan een jaar voordat de aandelenmarkt zich begon terug te trekken. Maar de simpele waarheid is: de exceptionele koerswinsten op de Amerikaanse aandelenmarkt kunnen niet voor eeuwig aanhouden.... »

Olav Dirkmaat

ECB en Fed in koor: ruim(er) beleid blijft

18 april 2019

 “In a dark room you move with tiny steps. You don’t run but you do move.” Zo omschreef Mario Draghi, president van de ECB, op 7 maart de precaire monetaire situatie in de eurozone. Onverstandig, in mijn optiek, want als je niets ziet, dan verdwaal je. Dus als je in het duister tast, doe je er verstandig aan stil te blijven staan en te wachten tot het lichter wordt of je ogen gewend zijn aan het donker.


 ... »

Edin Mujagić

DNB-directeur Klaas Knot: conservatiever en minder gul zijn met krediet aan banken

12 april 2019

Het komt niet vaak voor dat een voorman van één der nationale centrale banken in het Eurosysteem zich in de pers uitspreekt over het monetair beleid. Toch zag onze eigen DNB-directeur Klaas Knot de noodzaak om de aftredende Draghi en zijn overige collega’s te waarschuwen: het monetair beleid is

... »

Olav Dirkmaat

Rusland breidt goudpositie in februari uit met 1 miljoen ounces of 31 ton

12 april 2019

Nadat Rusland in 2018 haar goud positie met een recordhoeveelheid van meer dan 274 ton uitbreidde, lijkt het land die trend in 2019 voort te zetten. 

... »

Bart Brands

1 | ... | 66 | 67 | 68 | ... | 171