X
GoldRepublic
View

De Noodwet Financieel Verkeer uit 1978

15 maart 2019

Als we bij GoldRepublic een aantal malen per dag worden gebeld door bestaande en nieuwe klanten met vragen over een macro-economische, geopolitieke of situatie anderszins, vinden wij het belangrijk om daar specifieke aandacht aan te besteden. Niet alleen omdat dit direct inzicht voor de klant biedt, maar ook om onszelf beter te informeren en zo nieuwe en bestaande informatie in te kunnen zetten om onze dienstverlening nog verder te verbeteren. ... »

Bart Brands

Draghi gooit het roer om; euro daalt

13 maart 2019

De huidig ECB-preses, Mario Draghi, zette deze week de financiële markten op stelten door het monetaire roer in de Eurozone om te gooien. In plaats van een renteverhoging die er een tijd lang aan leek te komen, kondigde Mario Draghi een nieuw monetair stimuluspakket aan. De Italiaan trok onder andere een oud redmiddel van de plank (TLTRO), amper maanden nadat het Europese QE-stimulusprogramma is stopgezet.

Maar hier is heel duidelijk wat er gebeurt: Mario Draghi treedt in oktober dit jaar af

... »

Olav Dirkmaat

De goudmarkt is zijn glans nog niet verloren

12 maart 2019

Hoewel we ondanks de tegenvallende groei van de economie in de VS, de groeiende zorgen over de Brexit en de zorgen om de effecten van de maatregelen van het Nederlandse kabinet, de goudprijs hebben zien dalen, zien insiders de opmaat naar een glanzend 2019 voor het edele metaal en zo ook de

... »

Bart Brands

ECB completeert monetaire polonaise

8 maart 2019

Gisteren vergaderde het bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB). Het besloot de rente, thans op 0 procent, tot minstens het einde van dit jaar, daarop te houden. Verder opent de bank later dit jaar een speciale leenloket voor commerciële banken. De rentes in de eurozone zullen zeer laag blijven. De euro zakte in waarde en kan zomaar verder verzwakken de komende tijd.

De bestuursleden van de ECB onderwierpen hun verwachtingen over economische groei en inflatie in de eurozone dit jaar en de komende jaren aan een assessment.

... »

Edin Mujagić

1 | ... | 66 | 67 | 68 | ... | 170