X
GoldRepublic
View

DNB-directeur Klaas Knot: conservatiever en minder gul zijn met krediet aan banken

12 april 2019

Het komt niet vaak voor dat een voorman van één der nationale centrale banken in het Eurosysteem zich in de pers uitspreekt over het monetair beleid. Toch zag onze eigen DNB-directeur Klaas Knot de noodzaak om de aftredende Draghi en zijn overige collega’s te waarschuwen: het monetair beleid is ruim, te ruim.

... »

Olav Dirkmaat

Rusland breidt goudpositie in februari uit met 1 miljoen ounces of 31 ton

12 april 2019

Nadat Rusland in 2018 haar goud positie met een recordhoeveelheid van meer dan 274 ton uitbreidde, lijkt het land die trend in 2019 voort te zetten. 

... »

Bart Brands

Goud omlaag per troy ounce, maar rentecurve keert om

29 maart 2019

Ik heb er flink over gespeculeerd. Voor mij is het belangrijkste waarschuwingssignaal op rood gegaan. De rentecurve draaide om, waardoor kortetermijnrentes in de Verenigde Staten nu hoger liggen dan langetermijnrentes. Dat terwijl de goudprijs twintig dollar omlaag duikelde, tot een niveau van... »

Olav Dirkmaat

Fed maakt de weg voor mondiaal ruimer beleid vrij

22 maart 2019

Ik heb op deze plek vaak gezegd dat na een vergadering van het bestuur van de ECB of het rentecomité van de Fed, heel vaak één zin die nauwelijks opvalt, veelzeggend blijkt te zijn. Dat was eerder deze week niet anders. Jerome Powell, voorzitter van de Fed, zei onder meer niet te vinden “dat we op een overtuigende manier ons inflatiedoel van 2 procent bereikt hebben.”... »

Edin Mujagić

1 | ... | 65 | 66 | 67 | ... | 170