X
GoldRepublic
View

Flink meer banen, lagere werkloosheid en een hogere goudprijs: vreemd?

10 mei 2019

Het aantal nieuwe banen in de VS in april lag met 263.000 ver boven de verwachting van de analisten. Die rekenden namelijk op een toename van zo’n 180.000. Simpel gesteld geldt dat als het aantal nieuwe banen hoger is dan waar de markt op rekende, een soort Pavlov-reactie is dat de markt de kans op een krapper c.q. minder ruim monetair beleid, hoger inschat. Dit zeker als beleggers kort daarvoor te horen kregen dat de economische groei ook al hoger lag dan waar de analisten op rekenden.... »

Edin Mujagić

ECB hoort uw zorgen, maar niet heus

3 mei 2019

Het is woensdagavond 27 maart als ik de S8 metrolijn in Frankfurt neem richting de luchthaven. Onderweg hoor ik dat door een onvoorziene gebeurtenis de metro omgeleid wordt en daar niet stopt.... »

Edin Mujagić

S&P 500 bereikt opnieuw recordhoogte

26 april 2019

Daar we ons bevinden in de laatste etappe van de economische cyclus, moeten we ons niet verbazen dat de aandelenmarkt nog enkele malen nieuwe recordhoogtes bereikt. Hetzelfde gebeurde op weg naar de crisis die eind-2017 uitbrak. Nadat de rentecurve omkeerde, duurde het nog langer dan een jaar... »

Olav Dirkmaat

ECB en Fed in koor: ruim(er) beleid blijft

18 april 2019

 “In a dark room you move with tiny steps. You don’t run but you do move.” Zo omschreef Mario Draghi, president van de ECB, op 7 maart de precaire monetaire situatie in de eurozone. Onverstandig, in mijn optiek, want als je niets ziet, dan verdwaal je. Dus als je in het duister tast, doe je er verstandig aan stil te blijven staan en te wachten tot het lichter wordt of je ogen gewend zijn aan het donker.


 ... »

Edin Mujagić

1 | ... | 64 | 65 | 66 | ... | 170