X
GoldRepublic
View

Amerikaanse economie groeit nog steeds langzaam; goudmijnsector consolideert

4 maart 2019

Terwijl de pers euforisch rapporteert dat de economische groei in de Verenigde Staten niet zo slecht was als gedacht (want: 2,9% groei voor 2018), is de post-crisis groei een van de meest tegenvallende uit de geschiedenis. Nu de groei in het vierde kwartaal bekend is, zet de V.S. een uiterst sombere reeks neer: 13 jaar op rij met een bbp-groei onder de 3%, en dat ondanks de verkiezingsbelofte van Trump om de Amerikaanse economie sneller dan 3% te groeien.

... »

Olav Dirkmaat

De goudprijs en de Amerikaanse economie?

22 februari 2019

De goudprijs sloot gisteren rond de $1325 per troy ounce. Dat is opvallend, nadat de goudprijs na de jaarwisseling overtuigend door de $1300-barriére brak. De goudprijs stootte nog eens drie procent door tot boven de $1340/oz, maar viel deze week weer wat terug. De reden? Alles lijkt ineens weer koek en ei op de aandelenbeurs en Trump – zo beweert men – nadert een zwaarbevochten handelsakkoord met de Chinezen. Maar deze goednieuwsshow is toch opvallend na een bericht eerder deze week.... »

Olav Dirkmaat

Bloomberg: Amerikaanse automarkt ligt op ramkoers

15 februari 2019

Deze week wilde ik de Amerikaanse automarkt uitlichten. In 2008 was uiteraard de hypotheekmarkt de gebeten hond: iedereen had het over de “subprime”-crisis. Subprime behelst risicovollere kredietnemers met lagere kredietscores. Twee jaar geleden zei ik al eens nadrukkelijk dat het ditmaal niet

... »

Olav Dirkmaat

That’s all folks, de Fed is uitverhoogd!

1 februari 2019

De opmerkelijke draai van de Fed, ingezet in november vorig jaar, is eerder deze week volledig uitgevoerd. Het in december 2015 begonnen tijdperk van renteverhogingen in de VS lijkt definitief ten einde te zijn gekomen.

... »

Edin Mujagić

1 | ... | 67 | 68 | 69 | ... | 170