X
GoldRepublic
View

Sterke dollar remt goudprijs

16 mei 2014

Aanhoudende spanningen in Oekraïne of niet, de sterke dollar remt de hoge ambities van het gouden edelmetaal. Binnen 6 handelsdagen steeg de Dollarindex (die de Amerikaanse valuta met 6 andere belangrijke deviezen vergelijkt) van 79,0 naar 80,325 punten. Iets wat zelfs op Forex-gebied ( Foreign Exchange) een zeer uitzonderlijke situatie is. De stijging van de dollar werd voornamelijk gefundee... »

Nadine Smeding

Is de lage goudkoers uitzichtloos?

9 mei 2014

Goed nieuws voor bergingsbedrijf Odyssey Marine Exploration afgelopen week. Deze professionele schatjagers haalden 28 kilo goud uit het wrak van de ‘Central America’ (stoomschip) uit 1857. Deze beroeps-mazzelaars verwachten zelf nog eens verdere $62 miljoen aan goud uit het wrak te kunnen bergen.... »

Nadine Smeding

China, sleutel tot succes

2 mei 2014

Goud- en zilverprijzen zijn afgelopen jaar aanzienlijk gedaald en balanceren op dit moment rond het laagste punt in 4 jaar tijd. Terwijl papiergoud de koude schouder toegewezen krijgt van westerse beleggers weten ze in het oosten niet hoe snel ze hun handen op fysiek goud kunnen leggen. Ondanks... »

Nadine Smeding

Een welverdiende ode aan platina

25 april 2014

Afgelopen maanden stonden veelal in het teken van de huidige zorgwekkende economische ontwikkelingen wereldwijd. Teveel misschien, maar misschien ook niet. Onze zorgen zijn immers groot: de steeds erger wordende onrust in Oekraïne, voortdurende valutacrisis, de dollar die zich op glad ijs bevindt, de groeiende vertrouwenscrisis in de VS met een grote kans op sterk dalende markten, ...... »

Nadine Smeding

1 | ... | 145 | 146 | 147 | ... | 170