X
GoldRepublic
View

Nederlandse grondwet bestaat 200 jaar

28 maart 2014

Komende zaterdag is het precies 200 jaar geleden dat de Nederlandse grondwet het licht zag. Dat betekent dat er al sinds 1814 Nederland een rechtstaat is. In Nederland betekent dat dat alle overheidsorganen gebonden zijn aan het recht, dat alle minderheden rechten hebben, en dat er te allen tijde sprake is van een scheiding der machten. De democratie werd in 1917 door middel van het algemeen kiesr... »

Nadine Smeding

De Krim behoort weer aan de Kriminelen toe, goud boet in

21 maart 2014

Nu het duidelijk is dat de Krim weer bij de ‘Kriminelen’ hoort, zijn beleggers weer massaal op de roze wolk geklommen. Europese beurzen herpakken zich in het kielzog van Wall Street. Alleen Rusland mag beginnen te vrezen voor de gevolgen van de verlaging van zijn kredietwaardigheid.... »

Nadine Smeding

Jim Rickards: "Dollar zal vallen"

14 maart 2014

Waar kunnen we nog op letten in een wereld waarin alle koersbepalende factoren elkaar in evenwicht lijken te houden? Immers zijn de kwartaalcijfers achter de rug en hebben nauwelijks impact gehad op de verwachting voor de bedrijfswinsten. Ook de economische cijfers zijn al  lang geen stimulans... »

Nadine Smeding

Bailout Oekraïne slechts een omkoping van Rusland

7 maart 2014

Het is weer opvallend hoe de beurzen reageren tot nu toe op de onrust in Oekraïne. Alles lijkt weer vergeven en vergeten te zijn en we klimmen rustig voort. De cijfers over de fabrieksorders in Duitsland waren een kleine opsteker en de BoE en ECB veranderden- zoals verwacht- niets aan de rente. En op donderdag en vrijdag stegen de beurzen wereldwijd weer. Het waren met name de positieve econo... »

Nadine Smeding

1 | ... | 146 | 147 | 148 | ... | 169