X
GoldRepublic
View

ABN Amro verhoogt koersdoel goud van $800/oz naar 1.300$/oz

19 februari 2016

Op 5 november 2008 was koningin Elizabeth op bezoek bij de London School of Economics in Londen. Haar vermogen was zojuist met meer dan 25 miljoen pond afgenomen. De financiële markten stonden in brand. En Hare Majesteit werd niet gespaard tijdens het bloedbad op de beurzen. "Waarom zag niemand dit aankomen?", vroeg ze zich hardop af.

... »

Olav Dirkmaat

Beurs crasht, goud +18%: wat nu?

12 februari 2016

Beurscorrectie? Check. Goudprijs omhoog? Check. Banken in de problemen? Check. Dalend vertrouwen in centrale banken? Check. Geen verrassingen voor vaste lezers. Die waren immers voorbereid. Ik sprak al een jaar geleden over 'een onmiskenbare (financiële) orkaanwaarschuwing'. Zij wisten dat beurzen erg overgewaardeerd waren (en nog steeds zijn). Zij wisten dat edelmetaal ondergewaardeerd was (en nog steeds is). Zij wisten dat bankaandelen vermeden moeten worden en dat centrale banken niet... »

Olav Dirkmaat

Ik ben monetair bekeerd, laat de heli’s vliegen, geld rondstrooien moet!

11 februari 2016

Geld strooien uit een helikopter om de crisis te beëindigen en onze economieën sterker te maken, is wenselijk, het is goed beleid. Alle centrale banken in de wereld moeten het in mijn ogen zo snel mogelijk ongelimiteerd gaan doen. Maar dan wel gericht. 

... »

Edin Mujagić

Vergeet inflatie, groei of werkgelegenheid…Fed kijkt vooral naar aandelen

3 februari 2016

In 2015 heeft de Fed een paar keer de eerste renteverhoging in bijna tien jaar uitgesteld. Eerst zou de rente in juni omhoog gaan en toen dat niet gebeurde was september de aangewezen maand. De Fed greep echter pas in december naar het rentewapen.... »

Edin Mujagić

1 | ... | 120 | 121 | 122 | ... | 170