X
GoldRepublic
View

Wat laat de olieprijs zien?

9 november 2018

Goed, de Amerikaanse congresverkiezingen zitten erop. De Democraten bemachtigden een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, terwijl de Republikeinen een meerderheid in het Senaat verkregen. Dit betekent dat Trump meer moeite zal hebben om nieuwe wetgeving in te voeren (een nieuwe belastingverlaging, bijvoorbeeld) maar zeer waarschijnlijk wel z´n ambtstermijn gewoon volmaakt. Bovendien kan Trump vrij makkelijk nieuwe Fed-leden en rechters van het Hooggerechtshof benoemen; terwijl Trump als

... »

Olav Dirkmaat

Wat te verwachten van de Amerikaanse congresverkiezingen?

2 november 2018

De Amerikaanse congresverkiezingen staan voor de deur. Op 6 november gaan de Amerikanen wederom naar de stembus. Ook worden in 46 staten de gouverneurs verkozen. Lukt het Trump en de Republikeinse partij om de Democraten af te houden?

... »

Olav Dirkmaat

Zwakte op aandelenmarkt zet door

26 oktober 2018

Ook deze morgen lijkt de recente val op de aandelenmarkt door te zetten. Na een ogenschijnlijk herstel van aandelenkoersen op donderdag, werden er donderdagavond belangrijke kwartaalcijfers bekendgemaakt. Onder andere internetbedrijven zoals Alphabet (Google) en Amazon maakten hun cijfers bekend.

... »

Olav Dirkmaat

De centrale bank drukt geld, schept inflatie en de goudprijs stijgt, toch?

18 oktober 2018

Althans, dat is de theorie van menig belegger in goud. De centrale bank drukt geld, de inflatie neemt toe, en de goudprijs – als inflatiehedge bij uitstek – stijgt eveneens. Deze logica klinkt heel simpel, maar is helaas vals. Wat is het echte verhaal?

... »

Olav Dirkmaat

1 | ... | 4 | 5 | 6 | ... | 47